Transavia: Dalaman - Eindhoven, 4 juni 2011

7 juni 2011

Op de terugvlucht met Transavia vanuit Dalaman op zaterdag 4 juni 2011 kwam tijdens de (tussen)landing op Rotterdam een fazant in de motor terecht. Zodra het vliegtuig de baan had geraakt, kwam er een stank in de cabine terecht en merkten we verder aanvankelijk niets vreemds. De Boeing 737-800 taxiede naar zijn plaats en de passagiers voor Rotterdam mochten uitstappen.

Hun koffers werden gelost, en de koffers van de nieuwe passagiers voor Dalaman werden geladen. Maar toen kwam de gezagvoerder vertellen dat er botsing was geweest met een fazant, en die was ongelukkig in de motor terecht gekomen. De motor moest met een boroscoop worden onderzocht en dat zou enkele uren duren. Het vliegtuig kon niet verder vliegen.

Er werd een reservevliegtuig ingezet door Transavia en die kwam na twee uur. Alle bagage moest weer uit het kapotte vliegtuig overgeladen worden naar een nieuwe Boeing 737-800. Om 18:00 uur vertrok het nieuw toestel naar Eindhoven om daar mensen af te zetten en nieuwe passagiers voor Dalaman weer op te pikken. Na ruim vier uur vertraging kwamen we in Eindhoven aan.

De professionele opstelling van de captain bij dit incident, en het logistieke circus wat op gang moest komen met het verstrekken van een consumptiebon ter waarde van 6,25 euro per persoon in het restaurant van de vlieghaven te besteden, geeft deze vlucht ondanks de lange wachttijd toch een 8 als waardering.

T. van Meel

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020