Transavia: Faro - Rotterdam, 25 december 2013

2 januari 2014

Op eerste kerstdag teruggevlogen van Faro naar Rotterdam. de Boeing 737-700 was voor ongeveer een derde gevuld, een voordeel van het vliegen op een feestdag. Het toestel had wel wat schoner mogen zijn, zo zat er aan mijn stoelriem een stuk papieren servet vastgeplakt.

Positief was het vroege vertrek, zo'n 10 minuten voor schema vertrektijd, en de snelle vlucht waardoor we maar liefst 30 minuten te vroeg landden. Helaas was de crew, en dan met name de mannelijke purser, niet in een erg feestelijke stemming. Toen hij kennelijk tijdens de welkomstspeech gefilmd werd door een passagier gaf hij op een nogal knorrige manier te kennen dat hij daar niet van gediend was en toen er na het landen en het tijdens het taxiën iemand opstond (wat natuurlijk niet mag) werd die persoon daar door hem persoonlijk en ook op eenzelfde knorrige wijze op aangesproken.

Er zijn verschillende manieren om een boodschap over te brengen, c'est le ton qui fait la musique. Verder was het aantal mededelingen tijdens de vlucht wel erg frequent, vooral omtrent wat er allemaal wel niet in de aanbieding was. Tijdens de vlucht werd het vrolijke reclamefilmpje getoond en een special over hoe het gemaakt werd. Hierin werd de nadruk gelegd op de vriendelijke service aan boord, maar die was op deze feestdag ver te zoeken. En dat is jammer en onverstandig van Transavia, aangezien dat misschien nog het enige is waarmee ze zich positief kunnen onderscheiden van andere budget maatschappijen.

Ik geef deze vlucht een 6.

Naam inzender bij de redactie bekend.

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019