Transavia.com: Amsterdam - Sharm el Sheikh, 18 juli 2006

18 juli 2006
Op 18 juli 's middags om 14.10 met transavia.com vlucht HV0223 naar
Sharm el Sheikh. Helaas zoals vaker met de vakantie charters en transavia.com vertrekkende van de verre gate D55. De dag ervoor keurig via internet ingecheckt, verliep prima, maar toch een flinke drukte bij het bagage Drop-Off point, voor charters zijn hier véél te weinig van open en die vakantielui die LEZEN niet en gaan gewoon in de rij staan.

Omdat het een vlucht buiten het Schengen gebied was moest er toch
nog heel veel gedaan worden en had Self Check-in, op plaatsen kiezen ná dan, weinig zin gehad. Na een keurig op tijd push-back vertrokken we vanaf de Polderbaan, waar we keurig werden voorgelaten om ons slot te halen.

Sharm el Sheikh is 4 uur en 50 minuten vliegen, maar onze purser
verontschuldigde zich direct dat het door de tegenwind iets langer zou
duren.

Na een lekker dutje en een film landden we na 5 uur op Sharm el Sheikh Airport. Keurige landing en prima vlucht. A la carte service bevalt me wel, zelf aan boord kiezen voor je eten en vooraf gewoon genoeg eten! Dan komt er in het vliegtuig maar 5 euro bij voor wat drinken en een snack...

Terug was eigenlijk zelfde verhaal. Kortere vluchttijd van 4.40 minuten met een prachtige aankomst op D7. Helaas na een lange paspoortcontrole om 1 uur 's nachts hadden we snel onze koffers en kon ik zeggen dat het wel een flink stukkie was maar totaal geen problemen mee! Vooraf checken of je een Boeing 737-700 of -800 hebt en dan bij de nooduitgang gaan zitten! (lekker veel beenruimte)

T. van Leeuwen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020