Turkish Airlines: Amsterdam - Istanbul SAW, 11 februari 2014

14 februari 2014

Op 11 februari 2014 vloog ik van Amsterdam naar Istanbul SAW met de TK1962 van 15.35 uur. Thuis had ik al ingecheckt en stoel 8D gereserveerd. De zitruimte is perfect in de eerste 10 rijen van de B737-800. Deze keer waren er zelfs Engelstalige kranten. De kist zat vol, ik blijf mij verbazen wat de naar huis kerende Turken allemaal meenemen. Deze keer ging de halve Media Markt mee. Het maffe is dat elke stad in Turkije zeker één Media Markt heeft. De huidige koers van de Turkse Lira maakt alles van en in Turkije erg goedkoop! (Zonde van het gesleep!)

De service was weer goed. Het menu werd (Economy class) vooraf weer uitgedeeld en we werden opgewarmd met een speciaal (vroeg) Valentijnmenu. Dat bleek een taartje met een hartje te zijn en een chocolaatje in de vorm van een hartje met een aardig kaartje er aan. Prima eten (kip met rijst en groenten) en uitstekende Turkse witte wijn.

De landing ging na een rustige vlucht mis. De B737 kwam te hoog en te hard binnen en maakte een doorstart. (Er was toch al eens iets eerder met de hoogtemeters van een TK B737 een paar jaar terug vlakbij Schiphol?)  Na de uitleg van een wat stotterende captain draaide we een rondje van 6 minuten boven de zee en Istanbul een hadden we een keurige en rustige landing, waarna een ouderwets applaus van de Turkse passagiers plaats vond! De uiteindelijke vertraging was nihil! Deze avond ging de immigratie ook super snel en ruim voor mijn geplande meeting was ik in het hotel nabij het vliegveld.

Mijn beoordeling een 8 (de ruimte voor verbetering zit deze maal in het nakijken van de hoogtemeters).
E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021