Ukraine International Airlines: Istanbul - Kiev, 8 januari

20 januari 2014

Op 8 januari moest ik mij van Istanbul Ataturk naar Kiev verplaatsen. De enige oplossing die qua tijd uitkwam was de verbinding met UAI van 09.40 uur met de PS702. Deze vlucht werd uitgevoerd met een hele oude B737-300. Ik had vooraf stoel 3C toegewezen gekregen. Dit was voor het gordijntje maar omdat deze niet dicht ging was het toch gewoon Economy Class. De kist zat helemaal vol.

De bemanning was divers gekleed. De twee oudere dames droegen “moderne” kleding dat wel het oude uniform model bleek te zijn. De twee meisjes droegen een smurf blauw militair aandoend uniform afgezet met wat gele details. Ik zal het maar retro mode noemen. In alle reclames van UIA staan de dames in dit kordate mantelpakje afgebeeld.

De service bestond uit een broodje met kaas met en soort smeersel en een bakje lauwe koffie. De vlucht startte ruim een half uur te laat, onderweg werd daarvan de helft weer goed gemaakt zodat we net voor 12 uur in Kiev landden.

Het is altijd weer grappig te zien dat zowel Turken als Oekraïners altijd haast hebben met uitstappen het vliegtuig is de landingsbaan nog niet af of iedereen staat al op en opent de bagagebakken al en begint naar de deur te lopen. De bemanningen hebben blijkbaar de moed opgegeven hier nog iets aan te doen.

De vlucht verdient een 6. Het was leuk om weer eens in zo’n oude bak te vliegen met retro meisjes!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019