Vueling: Amsterdam - Barcelona, 14 april 2014

18 april 2014

Op 14/04/2014 vloog ik om 07:00 met de VY8318 naar Barcelona. Het toestel een Airbus A320 met registratie EC-LVO is nog geen jaar oud en voorzien van sharklets en was de nacht overgebleven op Schiphol en stond in alle vroegte al te blinken aan de gate.

Het boarden begon om 06:30 en dus ruim op tijd maar liep bij het instappen van het vliegtuig toch wel redelijk wat vertraging op. Altijd verrassend om te zien hoeveel handbagage mensen mee proberen te nemen in hun rolkoffertje, waardoor deze altijd net wat te groot uitvallen. Gelukkig werd hier bij het boarden goed op gelet en alles wat niet in het rekje paste, werd keurig gelabeld en in het ruim vervoerd.

We vertrokken met een halfuurtje vertraging dit werd grotendeels goed gemaakt in de lucht en we landen uiteindelijk slechts 10 minuten na schematijd op de mooie luchthaven van Barcelona El Prat.

De vlucht verliep goed en het toestel was voor 90% gevuld. Onderweg nog de mogelijkheid om een ontbijten of versnapering aan te schaffen tegen normale prijzen. De Captain informeerde ons 2x over de voortgang van de vlucht. Het cabinepersoneel mag wat mij betreft net wat vriendelijker/spontaner en minder plichtmatig.

Al met al een prima maatschappij en naar mijn inziens niet anders dan KLM, gezien het feit dat ik pas op zondagavond te horen kreeg dat ik maandag voor een bespreking in Barcelona verwacht werd. Dit bekende dus ook dat ik dezelfde dag weer terug moest vliegen. De prijs was erg goed te noemen.

Ik geef deze vlucht een cijfer 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021