Widerøe: Bergen - Florø, 19 maart 2014

19 maart 2014

Op 19 maart 2014 voor een bezoekje aan een oud klasgenoot van mij richting Florø gevlogen. Gisteren vanaf Schiphol naar Bergen gevlogen met de KL1193 van 20:55. In Bergen de hele nacht doorgebracht bij een vriend van mij en vanmorgen weer richting Bergen Flesland.

Op Flesland aangekomen rustig beneden in de vertrekhal/aankomsthal mijn bagage afgeleverd en daarna door richting de controle. Dus de roltrap op, naar boven richting de controle. Bij de controle stond een kleine rij waardoor ik even heb moeten wachten. Na het uittrekken van mijn kisten en mijn laptop uit mijn handbagage te hebben gehaald was de controle zo gedaan.

Na de controle richting mijn gate gelopen, dit was gate 26 aan de inland kant van de luchthaven. Daar aangekomen stond daar een mooi Widerøe De Havilland DHC-8-400 toestel. Iets na 13:00 uur begon de boarding van het toestel, wat dus betekende dat we ook even een stukje moesten lopen over het platform voor we bij het toestel waren. Het toestel zat voor misschien 10% vol. Na een klein stukje te hebben getaxied zijn wij vertrokken vanaf de baan bij Flesland, en begon de 35 minuten durende vlucht. Tijdens de vlucht kleine last gehad van lichte turbulentie maar dit mocht de vlucht niet drukken. Echter omdat de vlucht zo kort was, is er geen service aan boord geweest. Zodra wij goed in de lucht zaten, begon het toestel aan zijn landing.

Na een soepele landing op de kleine landingsbaan van Florø was het heel kort taxiën over de baan naar het platform waar wij het toestel neer zette. Na uitgestapt te zijn even een klein stukje lopen richting het gebouw dat aan de zijkant stond van het platform. Hier even staan wachten tot op de band aan de zijkant de bagage kwam. Na deze te hebben gepakt ben ik richting de andere kant van het gebouw gelopen waar mijn oude klasgenoot zelf al stond te wachten. Al met al moet ik zeggen dat deze vlucht een 8 krijgt, geen service maar een korte vlucht zonder problemen.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021