Wizz Air: Eindhoven - Katowice, 1 mei 2014

7 mei 2014

Op 1 mei vlogen we naar Krakau voor een weekendje ontspanning, en dat deden we met Wizz Air voor de heenvlucht en Eurolot voor de terugvlucht (zie volgend verslag). Wizz Air is een low cost carrier die met A320 vliegt tussen Eindhoven en Katowice, een luchthaven op ongeveer anderhalf uur rijden van Krakau. We boekten er gelijk een bustransfer bij naar Krakau, voor maar 13 euro. Totaalpakket was 85 euro voor vlucht + bagage + bustransfer, wat zeer goedkoop te noemen is. 

De vlucht vertrok om 13.35u op schema naar Katowice waar we minuten te vroeg aankwamen. De beenruimte is behoorlijk krap, en de vlucht zat helemaal vol. Omdat we bij de laatsten aan boord kwamen kregen we gelukkig plaatsen met extra beenruimte waarvoor je normaal moet bijbetalen, maar er was blijkbaar geen andere plaats meer, als het vliegtuig niet vol zit blijven die vermoedelijk vrij, dus aanrader is om bij een volle vlucht te wachten tot het laatst om te boarden.   

Verder geen bijzonderheden, de vlucht verliep vlekkeloos. De crew was erg vriendelijk maar wel heel strikt in het bagagebeleid: alles moest bij start en landing in de bagagevakken bovenin, niets mocht onder de stoel. De sfeer bij Wizz Air is wel, naar mijn idee, veel relaxter dan bij bijvoorbeeld Ryanair: wel reclameverkoop maar niet agressief, soepele check in zonder overdreven gecontroleer van bagage, geen onvriendelijk gedrag, enz... gewoon heel correct allemaal. 

Kortom Wizz Air is prima! Eén minpuntje: toen wij opnieuw als laatsten de bustransfer namen, bleek dat ons busje helaas een combitrip was met eerst een stop in Katowice centrum om vervolgens door te rijden naar Krakau. Dit resulteerde wel in een halfuur tot drie kwartier extra rijtijd, wat jammer was omdat het al later in de middag was. Vliegen met Wizz Air is m.a.w. zeker voor herhaling vatbaar. Ik geef deze vlucht een 8.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021