Air Canada: Toronto - M&#252nchen, 27 februari 2005

27 februari 2005
Het boarden van de wat verouderd aandoende Boeing 767-300 van Air Canada (vlucht AC846) verliep zeer voorspoedig. Na eerst de mensen die hulp behoeven met het boarden en tevens gezinnen met kleine kinderen de gelegenheid te geven zich in alle rust aan boord te begeven werd het sein gegeven dat eerst de mensen geboekt in de executive/first mochten boarden. Vervolgens werd de economy klasse opgeroepen per rij.

Wij hadden stoelen in het midden, 3 stoelen voor 2 personen. De middelste stoel dus vrij. De ruimte tussen de stoelen was boven gemiddeld, ik schat 34 inch. Mij is al meerdere malen opgevallen, dat je als frequent flyer toch redelijk goed behandeld wordt en waar mogelijk geprobeerd wordt je net eventjes dat kleine beetje extra comfort te bieden wat een op een wat langere vlucht een groot verschil maakt.

Eenmaal in de lucht was de service allervriendelijkst en werd al spoedig begonnen met het uitdelen van de hoofdtelefoons. De Inflight entertainment is eigenlijk niet meer van deze tijd. Een groot projectie scherm in het midden dat een onscherp beeld projecteert. Het concept van Air canada is altijd een redelijk moderne film en een klassieker.

Het eten aan boord was eigenlijk een positieve ervaring. Er was keuze uit 4 menu’s. het wel bekende Kip & Rijst, Bief & Aardappelen, Orient Noodles (vegetarisch) en Pasta. Gekozen werd er voor de Bief & Aardappelen. Het was een ongebruikelijke grote magere bieflap, een verse salade, en chocolade-ijs na.

Daar dit een 'nachtvlucht' betrof, gingen al snel de verlichting uit. Voor de nachtbrakers onder ons, er werd veelvuldig rondgelopen door het cabine personeel met water en andere versnaperingen. Ongeveer 2 uur voor de landing in München werd de verlichting weer aangemaakt en kwamen ze met ontbijt langs. Dit was een kaiserbroodje, met Goudse kaas, een breakfast bar en frambozen yoghurt.

Al met al een goede vlucht, goede service aan boord, door mij gewaardeerd met een 8.5

P. Haenen

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020