Air Transat: Amsterdam - Calgary, 25 mei 2013

26 juli 2013

Op 25 mei was het zover, eindelijk zouden we op vakantie gaan naar Canada om daar een rondreis van 3 weken te gaan doen. We waren al vroeg in de ochtend met de trein naar Schiphol gegaan. We waren daar flink te vroeg, maar met de NS weet je het maar nooit natuurlijk. Liever te vroeg dan te laat.

Inchecken was online niet mogelijk voor vertrek vanuit Amsterdam en omdat we al vroeg op Schiphol arriveerden, waren we als 1 van de eersten aan de balie. Inchecken ging snel en daarna zijn we door de douane gegaan om nog een kop koffie te drinken.

De vlucht, TS373, zou vertrekken om 12.20 uur. Boarden begon al een uur voor vertrek. De vlucht zat bomvol. En hoewel we hoopten dat 1 van de nieuwe toestellen werd ingezet bleek bij binnenkomst van het toestel dat dit niet het geval was. Het interieur was oud, de stoelen ontzettend smal, weinig beenruimte en geen eigen tv-schermpjes. Bij Air Transat krijg je wel een maaltijd en drankjes aan boord maar alle extra’s waren tegen betaling. Je moet betalen voor een dekentje, oordopjes, snacks en alcoholische dranken.

Het was een lange zit, 9 uur naar Calgary. Slapen was onmogelijk omdat je met z'n drieën in een rij gepropt zat. Het entertainment aan boord bestond uit films die op de oude en versleten schermen werden vertoond. Het eten was dan wel weer goed te doen. De cabin crew maakte veel contact met de passagiers.

De luchthaven van Calgary is erg oud; overal ligt vloerbedekking en deed een beetje muf aan. We hoefden niet erg lang te wachten op de koffers.

Op 14 juni vlogen we vanaf Vancouver naar Amsterdam, met een tussenstop in Calgary. Inchecken is met vertrek uit Canada wel mogelijk, dus dit hebben we vanuit ons hotel gedaan. Veel mensen waren hier denk ik niet van op de hoogte omdat de rij bij check-in enorm lang was. Wij konden zo doorlopen naar de balie om onze bagage af te geven. Vancouver is een mooie luchthaven. Het doet door het vele natuurlijke licht heel ruimtelijk aan.

Tijdens het boarden leek het niet zo druk te zijn op deze vlucht, wel waren er veel kleine kinderen aan boord. Tijdens de stop in Calgary stroomde het toestel echter helemaal vol. Gelukkig werd er nu een toestel ingezet met een nieuwer interieur. Dit betekende dat we in ieder geval fatsoenlijk films e.d. konden kijken. De stoelen zaten wederom slecht en het eten was ditmaal niet erg lekker. De cabin crew was erg vriendelijk.

We zijn beide keren zonder vertraging vertrokken.

Ik geef deze vluchten een 6. De vluchten zijn een stuk voordeliger dan KLM maar daar krijg je dan ook beduidend minder voor. Vooral het slechte zitcomfort viel ons erg tegen. Voor een korte vlucht is dat niet zo erg, maar voor een vlucht van 9+ uur naar Canada is het erg vervelend. Daarnaast was het gebrek aan fatsoenlijk entertainment op de heenreis erg jammer.

H.V.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen