Continental Airlines: Amsterdam - Newark, 23 februari 2008

23 februari 2008
Op 23 februari 2008 vloog ik met Continental Airlines (CO071) van Amsterdam naar Newark. 's Ochtends had ik thuis op Teletekst gezien dat de vlucht met ongeveer 3 uur vertraging zou vertrekken. Helaas stond er geen mededeling op Teletekst waaruit bleek dat er ook later ingecheckt kon worden. Dus toch maar naar Schiphol waar het (2 uur voor de schema vertrektijd) erg druk was bij de incheckbalies.

Omdat ik al via internet had ingecheckt, dacht ik alleen maar mijn koffer af te hoeven geven en zag daar ook een aparte balie voor. Toch moest ik mij scharen in een lange rij wachtenden voor de andere incheckbalies. Wat is het nut van een aparte balie als je toch in de rij voor de check-in moet staan? Al met al ruim 25 minuten in de rij gestaan.

De vlucht was inderdaad 3 uur vertraagd maar met wat rondlopen en wat lezen was deze tijd snel voorbij. Aangekomen bij de gate de extra security controle en daarna wachten tot we konden instappen. Het instappen verliep wat rommelig wat voornamelijk door passagiers zelf werd veroorzaakt. Niet luisteren naar de omroep en gewoon allemaal opstaan als je een deur ziet opengaan! Het leek wel een chartervlucht! Uiteindelijk vertrok de vlucht met een vertraging van bijna 4 uur in plaats van de gepubliceerde 3 uur.

De service aan boord van de Boeing 767-400 was prima. Eten was goed, drinken werd in ruime mate aangeboden. Crew was vriendelijk (wat meer uniformiteit in de uniformen kan echter geen kwaad) en het inflight entertainment was eveneens prima met een zeer ruime keus in muziek, tv-programma’s, films en spelletjes! De vlucht verliep voorspoedig, weinig tot geen turbulentie en na ruim 8 uur vliegen kwamen we aan in Newark. En dan zie je wederom wat een mooie luchthaven Schiphol toch eigenlijk is. Ik had het idee door een kazerne heen te lopen in plaats van een vliegveld!

Ondanks de vertraging krijgt de hele vlucht inclusief afhandeling van mij een 8. Het zou een 9 zijn geweest als op Schiphol de aparte balie voor het afgeven van bagage ook een aparte rij had gehad.

M. Bruchner

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020