Delta Airlines: Las Vegas - Detroit, 14 maart 2014

2 april 2014

Na een conferentie te hebben bezocht in Las Vegas vertrok ik op 14 maart met Delta Airlines vlucht DL2286 vanaf Las Vegas McCarran airport naar Detroit. Het uitchecken uit mijn hotel en de taxirit naar de luchthaven namen veel meer tijd in beslag dan gedacht vanwege de enorme drukte. Ik had geen gelegenheid gehad om online in te checken dus ik moest ouderwets bij de incheckbalie langs.

Om tijd te besparen verzocht ik de taxichauffeur daarom dan ook om dit keer via de Interstate (snelweg) naar de luchthaven te rijden. Dit is sneller maar wel een stuk duurder (ongeveer USD 40 ten opzichte van USD 22 wat je betaalt als je via binnenwegen rijdt). Gelukkig had ik wel enige extra tijd ingepland want anders had het wel erg spannend geworden. Op de luchthaven aangekomen viel de drukte bij de balie van Delta Airlines gelukkig enorm mee en binnen 15 minuten was ik ingecheckt en van mijn koffer verlost. De dame aan de balie was bijzonder vriendelijk en had duidelijk plezier in haar werk dus dat was een dikke voldoende voor Delta.

Toen op naar de security check met die vreselijke TSA. Daar stonden echter enorm lange rijen en er waren slechts 2 van de meer dan 10 checkpoints bezet dus het duurde zeker 45 minuten voordat ik eindelijk aan de beurt was om mijn spullen af te geven en door de bodyscan kon gaan. Het blijft opvallend hoe pietluttig de Amerikanen zijn, zelfs een minuscuul pepermuntje dat ik nog los in mijn zak bleek te hebben tijdens de scan kwam mij op een vermaning van de TSA inspecteur te staan, “of ik wel wist dat ik mijn zakken helemaal leeg moest maken”.

Enfin, daarna met zo’n onbemande shuttle in no time naar de juiste terminal gereden (wat een geweldig systeem is dit toch, je ziet het op veel Amerikaanse luchthavens en ik vind het een verademing in vergelijking met Schiphol waar je vaak enorme afstanden moet lopen naar de gates). Omdat ik weinig vertrouwen had in het BOB-menu aan boord gelijk bij de gate alvast maar wat te eten gekocht en ondertussen even op de (gratis door Delta ter beschikking gestelde) tablets het laatste nieuws doorgenomen.

Daarna het boarden wat ook weer de bekende ellende met teveel rollerbags en andere handbagage opleverde. Het toestel, dit keer een B757-200, zat ook nu weer voor 99,9 procent vol dus dan weet je al wat dat betekent. Gelukkig werd mijn zone vrij snel omgeroepen en vond ik nog wel een plekje voor mijn handbagage. Het toestel stonk overigens verschrikkelijk, een vieze, schimmelachtige geur waardoor het leek of het vuilnis al maanden niet van het vliegtuig was verwijderd. Gelukkig werd de geur na de start geleidelijk wat minder en had ik er ook niet meer zo’n last van.

De vlucht zelf was ok, bediening gemiddeld met ook nu weer een gratis niet-alcoholisch drankje en een zakje pretzels, pinda’s of koekje naar keuze. Daarna ook nog koffie of thee voor wie dat wenste. BOB-menu was inderdaad hetzelfde als op de heenvlucht dus daar heb ik niets van besteld. Een uurtje voor de landing nogmaals een rondje met drankjes en daarna een voerspoedige landing op een inmiddels donker geworden Detroit.

Het uitstappen ging tergend langzaam (geen idee waarom) maar mijn overstaptijd was slechts 39 minuten dus ik vroeg me af of ik het ging halen. Gelukkig bleek de gate van de vlucht naar Amsterdam vlakbij te zijn dus dat was inderdaad makkelijk haalbaar. Ik geef Delta Airlines voor deze vlucht een dikke 7 (eigenlijk had ik een dikke 8 willen geven voor die vriendelijke dame bij de heck-in balie maar de stank in het vliegtuig deed me daar weer vanaf zien).

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen