Delta Airlines: Minneapolis - New York, 18 juli 2013

22 juli 2013

Op donderdag 18 juli vloog ik met DELTA Connection (DL 3541 van 08.05 uur) van Minneapolis naar New York JFK. Niets is wat het lijkt: De vlucht werd uitgevoerd door Pinnacle Airways (ik had er nog nooit van gehoord) in het kleurenschema van DELTA Connection. Er werd gevlogen met een CRJ 900 9 E. het vliegtuig zat tot en met de laatste stoel vol. Ik had het geluk een nooduitgangsstoel te krijgen (13C). Wij vertrokken van de C terminal waar je met een treintje naar toe wordt gereden. Bij gate C10 heb je een mooi uitzicht over een vloot van 10 C130 Herculessen van de National Air Guard. Strak op tijd vertrokken wij van Minneapolis.

De service aan boord van de tweeëneenhalf uur durende vlucht was minimaal. Een kop koffie of een glas fris met een koekje of een zakje zoutjes. De bemanning had niet echt veel zin om er iets van te maken. Het was een saaie vlucht maar door het mooie weer in deze hoek van de USA was er onderweg wel veel te zien. De Great Lakes schoven keurig onder het vliegtuig door. Door het tijdsverschil kwamen we tegen kwart voor twaalf op JFK aan. Op het vliegveld van JFK aangekomen bleken we aan een Hook Up gate te moeten aanleggen. Dat hield in dat het vliegtuig door een sleepvoertuig naar de gate werd gebracht (een omgekeerde Push Back). Dat kost dan relatief weer veel tijd. De vlucht krijgt van mij een 7.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2019