JetBlue: New Orleans - New York JFK, 26 oktober 2004

26 oktober 2004
Toen ik op zoek ging naar een vlucht van New Orleans naar New York, kwam ik bij een aantal maatschappijen terecht, maar aangezien ik al een tijdje gefascineerd was door JetBlue, verkoos ik om vlucht B6 118 te nemen naar John F. Kennedy Airport.

Deze Amerikaanse lowfare maatschappij met basis in New York heeft wel een zeer bijzondere strategie: lage kosten, maar daartegenover staan dan wel splinternieuwe vliegtuigen (de Airbus A320 waar ik mee vloog was nog geen 4 maanden oud), veel beenruimte (eerste 10 rijen hebben 32 inch, de volgende rijen hebben 34 inch), lederen zetels én satelliet-TV met keuze uit een dertigtal kanalen.

Het inchecken gebeurde heel vlot en de vlucht vertrok mooi op tijd in New Orleans. De vriendelijke bediening aan boord en het inflight entertainment systeem zorgden voor een aangename vlucht. Onderweg werden drankjes opgediend en een keuze uit enkele versnaperingen, waaronder, jawel, blauwe chips!

Ik hou wel van de stijl van JetBlue: ze nemen zichzelf niet té serieus (op de TV-schermpjes stond af en toe wat reclame voor JetBlue, met slogans als "Without you, we'd be flying a bunch of TV's around! We like you, too."), maar ze behandelen de klant wel op een degelijke manier. In de leuning van de zetel voor me zat ook een kleine handleiding "hoe de vlucht zo aangenaam mogelijk te maken". Enkele handige tips om je vriendelijk en hoffelijk te gedragen ten opzichte van boordpersoneel, medepassagiers, etc.... Zeer slim gevonden.

Touchdown was mooi op tijd en na een korte poos taxiën stonden we aan de gate. Mensen die in de toekomst in de Verenigde Staten vliegen op een route van JetBlue, kunnen dit zeker als een waardig alternatief overwegen voor de gewone carriers.

Was iedere maatschappij maar een beetje "Blue"... Mijn cijfer voor deze vlucht is een 9.

G. Van Eenooge

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020