Northwest Airlines: Amsterdam - Minneapolis, 16 december 2005

16 december 2005
Mijn eerste trip naar de V.S. en maar meteen een goed toestel uitgekozen om mee te vliegen. Aangezien Northwest haar verouderende DC-10’s aan het vervangen is voor nieuwe Airbus A330’s wilde ik nog graag een keertje met zo’n driemotorige kist mee.

Vlucht NW55 zou vertrekken vanaf gate G4 en ik had thuis al via internet ingecheckt. Scheelde weer een hoop tijd op Schiphol, en ik kon m’n eigen stoel kiezen. De stoelindeling in de DC-10 is 2-5-2 (in Economy Class) dus ik wilde zeker zijn van een plaatsje aan het gangpad. Ik hou van een beetje beenruimte. Het werd uiteindelijk rij 11, vlakbij het toilet en de keuken, iets wat ik erg prettig vind.

Op Schiphol verliep alles redelijk vlot; mijn koffer kon ik afgeven bij het afgiftepunt van KLM en daarna kon ik direct naar de gate. Een half uur voor vertrek werd begonnen met boarden, nadat de gebruikelijke veiligheidchecks waren gedaan (wat gaat u doen, wie heeft uw koffers ingepakt, etc.). Het toestel bleef langer dan gebruikelijk op de grond staan, omdat we nog even moesten wachten op passagiers die hun aansluiting op dit toestel dreigden te missen. Daardoor liepen wij wel een half uur vertraging op, maar voor hetzelfde geld hadden de passagiers die van een aansluitende vlucht kwamen een nacht op Schiphol moeten wachten. Best attent van Northwest Airlines dus eigenlijk, die de passagiers ook meerdere malen bedankte voor hun geduld. Uiteindelijk zouden we gewoon op tijd in de V.S. arriveren.

Na de start vanaf de Polderbaan verliep de vlucht vlot. De DC-10’s hebben nog geen persoonlijk inflight entertainment systeem (alleen in Business Class en First Class), dus we moesten kijken naar een groot scherm voor in de cabine. De headsets, die ook konden worden gebruikt om radio te luisteren, werden gratis uitgedeeld, en de film, in dit geval The Island, was erg goed, en ook goed te volgen.

Tijdens de vlucht werd een warme maaltijd (kip met groente en aardappels) geserveerd, en af en toe een glaasje drinken. Uiteraard kon hier ook gewoon om worden gevraagd in de keuken, in geval van extra dorst.

We landden na 9 uur in Minneapolis, waar ik zou overstappen op een andere vlucht.

Mijn cijfer voor deze vlucht: 7,5.

Klaas-Jan van Woerkom, redacteur Luchtvaartnieuws.nl

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020