Southwest Airlines: Houston (Hobby) - Orlando, 16 september 2005

16 september 2005
Vrijdag 16 september vlogen we met Southwest Airlines vlucht 914 van Houston Hobby naar Orlando International Airport. Onze vlucht vertrok al om 07.20, dus dat was ‘vroeg’ opstaan. Een groot voordeel is dat het inchecken snel en vlekkeloos verliep. Minder prettig vond ik dat we ‘curb-side’, aan de straat kant, onze spullen moesten inchecken.

Achteraf bleek de luchthaven van Hobby binnenin ook prachtige check-in balies waren om in te checken. Enfin, iets voor de volgende keer dus!

Een prettige bijkomstigheid was dat Houston Hobby, de oudste luchthaven van Houston in zijn geheel grondig gerenoveerd was. In de afgelopen jaren is de oude luchthaven deel voor deel afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Het geheel geeft dus een ruime en frisse uitstraling, met veel glas, iets waar het op menig Amerikaanse luchthaven nogal eens aan ontbreekt.

Het boarden begon een half uur voor vertrek en verliep prima, bij Southwest Airlines hanteert men het 'free seating’ concept. Je hebt dus geen vaste stoel gereserveerd maar je kan gaan zitten waar je wilt. Een prima concept, enkel als je als familie met meerdere mensen bij elkaar wilt zitten, moet je er op letten dat je bijtijds instapt omdat je anders nogal verspreid in het vliegtuig komt te zitten.

De service van deze grootste low-cost maatschappij ter wereld is zoals je kunt verwachten ‘low cost’. Easy going, de cabin attendants gewoon in korte broek en in plaats van een hele maaltijd, alleen een drankje. Voor deze binnenlandse routes is dit dan ook perfect.

Onze aankomst op Orlando was prima volgens schema, je kan vanaf de luchthaven zo direct door naar de pretparken

Mijn cijfer voor het gehele product is een 8.

C. Decnop

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020