United Airlines: Amsterdam - McAllen, 17 mei 2012

6 juni 2012

Donderdag 17 mei vlogen wij (echtpaar met kind van 11) met United Airlines van Amsterdam met een overstap in Houston naar McAllen. Om 07:00 uur waren wij op Schiphol waar wij direct konden inchecken, en omdat het nog rustig was verliep dit erg snel. Op Schiphol hadden wij zodoende nog voldoende tijd om even rond te kijken.

Rond 09:30 uur gingen wij bij de gate op de G-pier door de veiligheidscontrole, en ook dat verliep erg soepel. De beveiligingsbeambte die ons te woord stond bleek een familielid van ons te kennen dus het werd een gezellig gesprekje. Het boarden verliep soepel en wij kregen de stoelen, waarvan één raamplaats, die wij vooraf bij het boeken hadden aangegeven, achterin de Boeing 767-400. Economy is niet ruim, maar daar is het tarief ook naar, dus geen klachten.

Precies op tijd vertrokken we en stegen we op via de Kaagbaan. De vlucht verliep heel soepel met weinig turbulentie en het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. Het interieur van dit vliegtuig was nieuw, zo rook het ook nog, met een uitstekend entertainment programma en een groot individueel scherm. Iets voor schematijd kwamen wij aan in Houston waar wij bijna drie uur hadden voordat onze vlucht naar McAllen vertrok.

Voor de douane moet je altijd wat tijd uittrekken als je de USA binnen komt, en dat was dit keer niet anders. Het was erg druk, dus we moesten lang wachten. Na de douane konden we onze koffers ophalen en vervolgens weer inleveren voor de volgende vlucht. Na een veiligheidscontrole (waarbij wij voorrang kregen waarschijnlijk omdat wij met een kind waren) konden we van de internationale terminal met het treintje naar terminal A waar we nog een half uur de tijd hadden voor de vlucht naar McAllen vertrok.

Als snel kwam de Bombardier Q400 aan de gate en konden we boarden, via een smal loopplankje omdat de slurf niet goed aansloot. Ook hier zaten we weer op de vooraf gekozen stoelen. Dit vliegtuig was voor ons verrassend ruim maar wel wat uitgewoond en was behoorlijk luidruchtig toen de motoren werden gestart. Wij zaten op rij 7, direct naast de propellers. 

Ook deze vlucht vertrok op tijd, ondanks dat het geheel vol zat, en na het opstijgen kregen wij het gebruikelijke drankje en een zakje pretzels. Verder was er geen entertainment aan boord. De bemanning was vriendelijk maar plichtmatig. Na een uur werd de landing ingezet en kwamen wij keurig op tijd in McAllen aan, waar wij al snel onze bagage van de band konden halen. Op beide vluchten gaven de piloten aan het begin en aan het eind van de vlucht wat informatie over de vlucht en het weer.

Cijfer: 8

D. Harting

Klik hier voor de vliegreis McAllen - San Diego.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020