United Airlines: Amsterdam - Washington, 26 juni 2004

26 juni 2004
Wat een maatschappij! Allereerst ben ik alle keren ge-upgrade naar Economy plus. Dit zonder te vragen of extra kosten. De Boeing 777 is een uitermate fijn toestel. De beenruimte is buitengewoon goed en de stoelen zelf erg comfortabel. Het eten aan boord was prima. Keuze uit twee smakelijke gerechten en een ijsje na. Verder kreeg ik zonder kosten een extra maaltijd! Drankjes in overvloed, de eerste twee uur zijn ze zeker vier keer langs geweest met drankjes. De alcoholische drankjes zijn ook gratis wat niet bij alle maatschappijen (Continental) meer het geval is.

Het allermooiste vond ik nogwel channel 9 van het inflight entertainment system. Hier kun je live alle gesprekken tussen de cockpit en de toren horen. 'United 947, you are cleared for take-off runway 24' hoor je dan en vervolgens hoor je de motoren kracht opbouwen.

Enige minpuntje vind ik de overdreven amerikaanse gastvrijheid. Zo'n tien keer per vlucht moet je aanhoren dat ze zo ontzettend blij zijn dat je met United vliegt. Na twee keer geloof je dat ook wel. Op de vlucht tussen Amsterdam en Washington, UA 947, zijn er altijd twee Nederlandse sprekende flight attendents aan boord.

Cijfer: 8

C. Lagendijk

De betreffende reiziger vloog door nar Mexico:
De vlucht tussen Washington en Mexico City was van iets mindere kwaliteit. Weer een upgrade naar Economy +. Helaas was het Inflight Entertainment System kapot en hadden we 4,5 geen vermaak. Daarnaast was het eten minder, geen keuze en de kwaliteit van wat je voorgeschoteld kreeg was ook niet geweldig. De approach naar Mexico City maakte alles goed. Wat een uitzicht! Miljoenen lichtjes voor zover je kon kijken, geweldig!

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020