United Airlines: Amsterdam - Washington - Los Angeles, 11 juli 2004

11 juli 2004
Voor de eerste keer naar Amerika en dus voor de eerste keer vliegen met United Airlines. Een luchtvaartmaatschappij die de afgelopen jaren heel wat voor de kiezen heeft gehad (11 september en de nasleep ervan). We vlogen naar Los Angeles via Washington/Dulles Airport. Bij het inchecken voor vlucht UA946 gevraagd naar extra beenruimte, want een persoon van meer dan twee meter kan niet dertien uur opgevouwen in een vliegtuig zitten. Na enig belwerk kon de grondstewardess me melden dat ik op de eerste vlucht bij de nooduitgang zat en de tweede vlucht bij een ‘bulkhead’. Prima opgelost!

Het inchecken ging verder voorspoedig en rond 13.30 uur vertrokken we in een Boeing 777 vanaf baan 24 op weg naar de USA. Vrijwel direct na de start kregen we een lichte snack aangeboden met wat drinken. Daarna werd de hoofdmaaltijd geserveerd, waarbij de keuze was tussen kip of pasta. Ik koos voor kip, wat prima te eten was. Het inflight entertainment bestond uit vijf filmkanalen en vier tv-kanalen die bekeken konden worden. De films varieerden van comedy tot actie, dus keus genoeg voor iedereen. De service aan boord was verder prima, De stewards en stewardessen stonden iedereen even vriendelijk te woord en er was zelfs af en toe tijd voor een praatje. Na de eerste ronde film ging een deel van de cabin-crew rusten en werd er een tweede ronde films gestart. Een uur voor de landing werd er nog een snack geserveerd, een zakje chips en een broodje. Ook hier werd weer drinken bij geserveerd. Na de landing op baan 19R werd elke passagier vriendelijk gedag gezegd en eindigde ons eerste deel van de reis.

Na een hectische immigratieprocedure en koffercontrole op Washington/Dulles konden we doorvliegen in eenzelfde Boeing 777 van United. Opstijgend vanaf baan 19R vertrokken we naar Los Angeles. Na twintig minuten kwam ik erachter dat op radiokanaal 9 van het Inflight Entertainment Systeem je het radioverkeer tussen alle vliegtuigen (en dus ook je eigen) kon horen. Een prachtig onderdeel als vliegen je hobby is. Je snapte nu goed de route van je eigen vliegtuig. United vermeldt dat zij de enige zijn die deze optie bieden. Eigenlijk moeten meer airlines dat gaan doen!

De keus voor maaltijden was weer dezelfde als op de eerste vlucht. Een beetje jammer, maar deze kip smaakte toch weer wat anders. Het Entertainment programma bood weer iets andere films aan, maar die heb ik verder niet bekeken. Na vier uur vliegen landden we op baan 25R in Los Angeles. Moe maar voldaan keken we terug op de beide vluchten. United is een prima maatschappij waar ik zeker nog een keer mee wil vliegen.

Het cijfer voor deze vlucht: 8

J. Post

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020