United Airlines: Brussel - Newark, 24 december 2011

9 februari 2012

Op 24 december zijn we met Continental van Brussel naar Newark gevlogen. Meestal vertrekken wij vanaf schiphol maar er was geen ticket meer te krijgen voor een redelijke prijs. Met Continental vanaf Schiphol was wel een optie, maar door vanaf Brussel te vliegen hebben we zo’n 900 euro bespaard. De vlucht (CO961) werd uitgevoerd met een Boeing 777-200ER van United Airlines.

Het boarden verliep vlot en we werden precies op tijd van de gate geduwd. Enige minuten later konden we vertrekken voor een vlucht die 8 uur en 10 minuten zou gaan duren. De oversteek naar Engeland was een beetje turbulent, de oversteek over de grote plas was een rustige rit.

De cabin crew was samengesteld uit Amerikaanse en Belgische flight attendants. Alle informatie werd in drie talen omgeroepen. De maaltijd die werd geserveerd had meer weg van een verlepte pasta-stoofpot. Het was een lasagna, maar die was als zodanig niet te herkennen.

Het inflight entertainment was dik in orde. Wel jammer dat de optie om mee te luisteren met de communicatie in de cockpit en de verkeersleiding was uitgeschakeld.

We werden regelmatig voorzien van een drankje en op het einde van de vlucht nog een “kleine” snack. Die kleine snack zou ook wel een maaltijd genoemd kunnen worden.

Na een rustige vlucht werd de daling ingezet naar New Jersey. De aanvlieg route was Noord-Zuid en dus hadden we een schitterend uitzicht op Manhattan. Na een zachte landing konden we het toestel verlaten.

Dan begint het meest tegenvallende deel van de reis: de douane in de USA. Een enorme rij mensen en veel te weinig beambten voor de afhandeling. Omdat wij op 24 december vlogen en het die avond dus Christmas Eve was, was het op Newark overdreven druk met Amerikanen die op weg naar huis waren. Na het gebruikelijke ritueel van vingerafdruk en foto nemen kregen we onze stempeltjes en konden we beginnen aan de kerstvakantie.

We hadden ervoor gekozen om met de trein naar Manhattan te gaan. Dat kan ik iedereen echt aanraden. De service van het vliegveld naar Penn Station in Manhattan is prima geregeld.

Voor deze vlucht een 7,5

J. Hommes

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen