United Airlines: Chicago - Vancouver, 4 augustus 2006

4 augustus 2006
Altijd als je met een aansluitende vlucht uit Europa komt moet je weer helemaal door de douane met je spullen. Daarna moet je, als je een overstap hebt naar een andere bestemming, je koffers afgeven. En dan even lopen en dan in een treintje stappen dat nogal hard over de luchthaven gaat. Maar je gaat dan van het ene uiterste puntje tot het andere uiterste puntje. Binnen 2 minuten!

Dan kom je aan in de terminal waar United is gevestigd. Er zijn goede mogelijkhede om wat te eten en te drinken en naar het toilet te gaan. Maar als de airco niet was uitgevonden zou je het daar niet kunnen uithouden.

We zijn rustig naar de gate gelopen. Bleek dat het toestel was gewisseld vanwege een technisch probleem, dus we hadden een kleine vertraging van 30 minuten.

Niet zo'n drama, zolang je maar niet neerstort zeg ik altijd. Na een korte onderbreking van onze vluchten van 2,5 uur konden we er weer tegen aan om 4 uur in een Airbus A319 te vliegen. Het toestel zag eruit als nieuw dus was niks op aan te merken. Wel een groot nadeel dat Chicago O'Hare zo'n grote luchthaven is maar dan vooral voor kleine vliegtuigen. Het is een groot centraal centrum voor vliegtuigen van United Express, American Eagle, Continental Express en Delta Connection. Dat is wel lastig, want daardoor staan er altijd lange rijen om op te stijgen. Maar toen we eindelijk in de lucht zaten was alles okee.

Lekker wat te drinken en een lekkere snack en een filmpje, nou zo wil iedereen toch zitten. Voor Economy class stoelen waren deze stoelen toch wel ruim voldoende. Lekker comfortabel, je kunt je hoofdsteun veranderen zodat je lekker kunt slapen. Ook kun je je voeten op een voetensteuntje zetten.

Na zo'n 3.5 uur gevlogen te hebben moesten we ons al klaar maken om te landen. Het bleek dat we een sterke wind mee hadden, dus de vertraging was er al weer uit. Het vliegveld Vancouver is een echte 10 waard. Het is heel rustig en mooi en op weg naar je koffers word je helemaal rond geleid langs mooie watervallen die ze gemaakt hebben op het vliegveld. Je komt in een stuk waar ze je een indruk geven van de kustlijn van British Columbia. Prachtig. Even langs de douane, zo voorbij. En nu de koffers op halen. Alles perfect, koffer zien er nog netjes uit.

United Airlines is een goede maatschappij, die goed verzorgd is en goede stoelen heeft in haar vliegtuigen. Het eten is te eten en ook lekker dat is dus ook goed. De films zijn uitstekend en niet hetzelfde als op de terugweg. Voor de vlucht dus een dikke 9.

R. N.


Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020