United Airlines: McAllen - San Diego, 22 mei 2012

6 juni 2012

Donderdag 22 mei vlogen wij (echtpaar met kind van 11) met United Airlines van McAllen met een overstap in Houston naar San Diego. Om 17:00 uur waren wij op het vliegveld van McAllen waar wij direct konden inchecken, en op dit kleine vliegveld verloopt dat snel. Na de veiligheidscontrole, die behoorlijk grondig was arriveerde om 18:00 uur het vliegtuig, een Bombardier Q400, aan de gate en een kwartier later konden we al boarden.
 
De vlucht zat helemaal vol, maar vertrok netjes op tijd. Zoals we inmiddels wisten is dit een luidruchtig vliegtuig, maar de vlucht was ruim een uur, dus het was te overzien. We kregen netjes het gebruikelijke drankje en de pretzels en entertainment was er ook nu niet. Ook nu was het personeel weer vriendelijk, maar plichtmatig. Iets voor schematijd kwamen we aan in Houston waar wij ruim een uur hadden voor de overstap.
 
Van terminal A moesten wij naar terminal C waar het vliegtuig naar San Diego, een Boeing 737-800, al klaar stond. Ook deze vlucht was vol, maar het boarden verliep weer ordelijk dus konden we ook nu weer netjes op tijd de lucht in. Opvallend was dat veel mensen dozen pizza en andere maaltijden mee het vliegtuig in namen om tijdens de vlucht op te eten.
 
Aan boord werd een film gedraaid via de schermen boven het gangpad. Snacks konden gekocht worden, drankjes werden gratis verstrekt door het personeel wat plichtmatig zijn werk deed. Na een vlucht van drie uur werd de landing ingezet en vlak langs de wolkenkrabbers zette de piloot rond 22:30 uur het vliegtuig in San Diego aan de grond. De bagage lag al snel op de band zodat iedereen snel zijn weg kon vervolgen. Op beide vluchten gaven de piloten aan het begin en aan het eind van de vlucht wat informatie over de vlucht en het weer.
 
Cijfer: 7

D. Harting
 
Klik hier voor de vliegreis Amsterdam - McAllen.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen