ZIP Helicopters: Manhattan - Mahattan, 19 juli 2013

22 juli 2013

Op 19 juli was ik privé een dagje op Manhattan. Na een vluchtig bezoek aan Wall Street liep ik naar het water voor de Ferry naar het Vrijheidsbeeld. Vlakbij was echter ook de helihaven. Als luchtvaartgek besloot ik toch maar daar naar toe te lopen. Onderweg werd mij een foldertje in mijn hand geduwd door een propper van ZIP Helicopters. De prijs voor een rondvlucht viel mij
niet tegen en als je voor het eerst van je leven in New York bent mag het wat kosten. (You only live once!) Ik koos voor de rondvlucht van 20 minuten dat via het Vrijheidsbeeld over de Hudson naar het New York Yankees Stadium zou vliegen.

Ik kreeg een plaats op de vlucht van 11.45 uur. Na gewogen te zijn, een video over de veiligheidsinstructies bekeken te hebben en een zwemvest om geknoopt te hebben, werden we in een ganzenrijtje van zes passagiers over de heliplatforms naar een BELL 407(Registratie N48ZA) helikopter gebracht. Na vastgesnoerd te zijn en een headset op gezet te hebben, kozen wij om 11.50 het luchtruim. Fantastisch!!!!! Ik had nog nooit in een helikopter gevlogen en ben nu helemaal verkocht! Wat een uitzicht wat een comfort!

De piloot was een typische Amerikaan alles werd in geld uitgedrukt. De helicopter zou 3,2 Mln Dollar gekost hebben. De camera van een langs vliegende pershelikopter 250.000 Dollar, het stadion van de Yankees een paar Miljard Dollar etc. etc. Op de achtergrond steeds een zacht muziekje met allerlei liedjes over New York. De vlucht duurde uiteindelijk een half uur. Dat was waar voor mijn geld dus. Na de landing om 12.20 uur liepen we weer in ganzenpas naar het terminal gebouwtje. Uiteraard kon je daar nog allerlei zaken (veel te duur) kopen. Hier won het zuinige Hollander zijn weer van mij en was ik tevreden met mijn eigen foto’s als souvenir. Aan de Ferry had ik hierna geen enkele behoefte meer!

Ervaring: een hele vette 10!. Een aanrader. Ik moest mijn zonen en vrouw wel beloven (waarmee ik in mijn ervaring na de landing via “What’s App” deelde) dit een keer met hun te gaan doen. Sparen dus maar!

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen