Air France-KLM verliest veel geld door problemen in de toeleveringsketens voor vliegtuigonderdelen. Dat zei topman Ben Smith op een evenement van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep in Parijs. "We moeten vliegtuigen aan de grond houden of we moeten meer geld besteden aan reparaties, dat is erg frustrerend."

Electrifly

De luchthavens van Maastricht, Luik en Aken bieden in juli en augustus liefhebbers de mogelijkheid om tegen betaling mee te vliegen met een elektrisch toestel tussen de drie locaties. Het project Electrifly moet “een voorproefje” vormen van emissievrij luchtvervoer.

Austrian Airlines 787

Austrian Airlines heeft zaterdag voor het eerst de Boeing 787 ingezet op een longhaul-vlucht. De Oostenrijkers vlogen met het toestel van Wenen naar New York en terug, nadat de 787 de afgelopen weken al op kortere vluchten werd ingezet om de crew er vertrouwd mee te maken.

Schiphol LVNL toren

De Luchtverkeersleiding Nederland heeft een deel van het luchtruim ten noorden van Schiphol aangepast zodat piloten bij de nadering minder vaak een veiligheidsmelding van TCAS in de cockpit krijgen. Dit heeft LVNL maandag bekendgemaakt. De afstand tussen grote verkeersvliegtuigen en 'general aviation ' is nu groter en daarmee is de veiligheid verbeterd, zegt een woordvoerder desgevraagd. De wijziging is op 13 juni ingegaan.

Tim Clark

Onder leiding van sir Tim Clark groeide Emirates uit tot een wereldspeler. Luchtvaartnieuws Magazine kreeg onlangs de kans om hem uitgebreid te spreken in Amsterdam, mogelijk voor het laatst voor hij met pensioen gaat. Tijdens dat gesprek gaf hij zijn ongezouten mening over onder meer de problemen bij Boeing, het Schiphol-beleid en de klimaatimpact van vliegen. Ook vertelt hij over de grote expansieplannen die Emirates nog altijd heeft.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Weer incident met MAX 8 van Southwest Airlines gemeld

17 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoekt een voorval met een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines, die onlangs bij Hawaii veel te snel daalde en bijna in de oceaan stortte. Het is het tweede ernstige incident met een MAX van de prijsvechter in korte tijd.

KLM heeft nu alle Boeing 777-300ER's van nieuwe Business Class en Premium Comfort voorzien

17 juni 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft nu alle Boeing 777-300ER’s van de nieuwe Business Class en Premium Comfort Class voorzien. Het laatste toestel dat nog omgebouwd moest worden, de PH-BVU, is dit weekend weer in dienst gekomen nadat het twee weken voor modificatie aan de grond stond.

Emirates voert aantal vluchten naar Schiphol op

17 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates voert het aantal passagiersvluchten van en naar Schiphol op. Vanaf 1 juli vliegt de maatschappij 21 keer per week naar Amsterdam. Op dinsdag en donderdag komt er een vlucht bij, waardoor er voortaan elke dag drie keer heen en weer gevlogen wordt.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Moskou stopt met zaak die Nederland bij ICAO aanspande over MH17

17 juni 2024 | Door: 
ANP

Rusland trekt zich helemaal terug uit een procedure die Nederland en Australië bij de internationale raad voor de burgerluchtvaart ICAO hebben aangespannen over de ramp met de MH17.

Etihad breidt lijndienst naar Düsseldorf Airport uit

17 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Etihad Airways heeft besloten om vanaf 2025 het hele jaar door naar tussen thuisbasis Abu Dhabi en Düsseldorf Airport te vliegen. Nu is dit nog een seizoenslijndienst, die alleen in de winter wordt aangeboden, maar Etihad trekt die door naar de zomer.

Ethiopian gaat dagelijks non-stop van Brussel naar Addis Abeba vliegen

17 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Ethiopian Airlines gaat vanaf komend winterseizoen, dat eind oktober begint, dagelijks non-stop tussen Brussel en Addis Abeba vliegen. Nu wordt nog op drie van de zeven wekelijkse vluchten een tussenstop gemaakt in Wenen, maar die vervalt. Dat scheelt twee uur reistijd.

OVV beëindigt onderzoek naar man die op Schiphol in vliegtuigmotor kwam

17 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft op basis van de verzamelde feiten en omstandigheden besloten om het voorval op Schiphol, waarbij een man in een vliegtuigmotor kwam, niet verder te onderzoeken.

Winair vernieuwt interline-samenwerking met Air Caraïbes

15 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Winair, de luchtvaartmaatschappij van Sint Maarten, heeft de interline-samenwerking met Air Caraïbes verlengd en uitgebreid. Daardoor kunnen passagiers van de Franse maatschappij op één ticket overstappen op de vluchten van Winair naar eilanden in de regio en vice versa.

FAA ontvangt veel meer klokkenluidersmeldingen bij Boeing

15 juni 2024 | Door: 
ANP

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim elf keer zoveel meldingen ontvangen van klokkenluiders over Boeing als in heel 2023, volgens gegevens die de instantie met persbureau Bloomberg heeft gedeeld. De vliegtuigbouwer wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de veiligheidsautoriteiten en medewerkers zelf na een reeks productie- en kwaliteitsproblemen.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen