stage

Reismedia is een actieve, professionele en snelgroeiende uitgever van hoogwaardige reistitels online en in print. Wij zijn uitgever van het Luchtvaartnieuws en Tripnieuws Magazine en van, onder andere, de nieuwssites: Luchtvaartnieuws.nl, Zakenreisnieuws.nl, Tripnieuws.nl, Reisbizz.nl en Beroepenmarkt.nl. Met ruim 300.000 unieke bezoekers per maand (2017) uit, met name, Nederland en België vormen we de grootste uitgever op reizengebied in de Benelux.

Binnen Reismedia is er altijd plaats voor stagiaires, werkervaringsplekken en reporters web- en printredactie die ervaring op willen doen of het gewoon leuk vinden om af en toe een bijdrage te leveren.

Ben je van nature goed met de pen, het fototoestel, audio -en of videoapparatuur kom dan je kennis en kunde bij ons in de praktijk brengen. Bel of mail ons:

[email protected] of telefoonnummer 0343-531310

Voor degenen die een stageplek ambiëren, lees hier onder enkele stageverhalen.

Stageverhalen

Naam: Niek Vernooij
Leeftijd: 36
Opleiding: Fontys Hogeschool Journalistiek, Tilburg
Jaar waarin de stage gelopen is: 2002-2003
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2004

“Stage lopen bij Reismedia betekent dat je vrijwel volledig meedraait binnen de redactie. Je schrijft korte nieuwsberichten, maar doet daarnaast ook telefonische interviews en gaat waar mogelijk ook op pad voor reportages. Maar ook research als onderdeel van een grotere productie kan tot de werkzaamheden behoren. In ieder geval krijg je als stagiair een flinke portie eigen verantwoordelijkheid en leer je om te gaan met deadlines. Groot voordeel is dat je te maken krijgt met schrijven voor zowel online als print media, dat is continu met elkaar verweven. Ikzelf heb mijn stage bij Reismedia als heel leerzaam ervaren en ben niet lang daarna als parttimer en later zelfs als fulltimer aan de slag gegaan.”


Naam: Steven van den Berg
Leeftijd: 35
Opleiding: Journalistiek
Jaar waarin de stage gelopen is: 2004
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2004

“Toen ik bij Reismedia als redacteur ging stage lopen, was alles totaal anders dan nu. Er was geen kantoor, de directeur was zelden aanwezig en een van de twee andere redacteuren was net voor langere tijd op vakantie gegaan. Ik stond er regelmatig alleen voor om de website Luchtvaartnieuws.nl bij te houden. Twaalf jaar later is het bedrijf enorm gegroeid en gaat alles er professioneel aan toe, dat beloof ik je. En ik kan het weten, want ik werk er nog steeds!”


Naam: Klaas-Jan van Woerkom
Leeftijd: 34
Opleiding: Journalistiek
Jaar waarin de stage gelopen is: 2003
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2003-2008, 2016-heden

“Reismedia is een zeer divers bedrijf met verschillende aansprekende titels. Het team is met zes vaste redacteuren en een aantal freelancers relatief klein en de lijnen zijn kort, waardoor iedereen wordt betrokken bij alle titels. Mijn passie is luchtvaart, vandaar destijds mijn keuze voor Luchtvaartnieuws. Inmiddels is ons bedrijf flink gegroeid en verzorgen we vanuit ons kantoor dagelijks de nieuwsvoorziening richting de luchtvaart-, zakenreis- en consumentensector en de reisbranche via onze websites en magazines. Ook maken we magzines voor derden.”


Naam: Olfien van der Mark
Leeftijd: 25
Opleiding: Media en Entertainment Management
Jaar waarin de stage gelopen is: 2013
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2014

“Mijn afstudeeronderzoek wilde ik maar wat graag voor een uitgeverij uitvoeren. Mijn interesse in de luchtvaart- en reiswereld bracht mij bij Reismedia. Een relatief klein, maar dynamisch bedrijf waar je als stagiair(e) de kans krijgt om veel ervaring op te doen. Tijdens mijn stageperiode schreef ik mijn scriptie over het Luchtvaartnieuws Magazine. Tegelijkertijd schreef ik artikelen voor het magazine én de site Luchtvaartnieuws.nl. Later breidde de werkzaamheden zich steeds meer uit en ging ik voor meerdere sites schrijven.

Voordeel van een klein bedrijf is dat je veel sneller bepaalde verantwoordelijkheden krijgt.

Na afronding van mijn scriptie kon ik bij Reismedia blijven werken als oproepkracht. Na verloop van tijd werd dit omgezet in een vast dienstverband. Inmiddels schrijf ik voor meerdere websites binnen het portfolio van Reismedia en voor het Luchtvaartnieuws Magazine en het Tripnieuws Magazine. Stage lopen bij Reismedia betekent veel afwisselende werkzaamheden en veel ervaring opdoen!”


Stagiair(e) (web)redacteurs

Om invulling aan deze rol te kunnen geven moet je jezelf herkennen in de volgende punten:

 • Je volgt minimaal een hbo-opleiding journalistiek, communicatie of een soortgelijke opleiding;
 • Je hebt affiniteit met de reis- en luchtvaartwereld;
 • Je hebt het lef om de telefoon te pakken en interviews af te nemen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede kennis van de Engelse taal;
 • Je bent kritisch en bekijkt een onderwerp altijd van meerdere kanten;
 • Je bent flexibel en kunt toewerken naar een deadline;
 • Je hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen;
 • Bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 30 km van Driebergen/Doorn.

Het is de bedoeling dat je als stagiair journalistieke bijdragen levert aan alle nieuwsmedia binnen het portfolio van Reismedia. Duur van de stage wordt in overleg bepaald.

De stage kan deels vanuit huis worden gelopen en op locatie bij persevenementen. Het is verder de bedoeling dat je regelmatig aanwezig bent op ons kantoor in Doorn.

Wat bieden wij?

 • Een leerzame en uitdagende stage met veel mogelijkheden;
 • Een jong en informeel bedrijf;
 • Begeleiding van enthousiaste en ervaren redacteuren;
 • Bij geschiktheid de mogelijkheid op een baan binnen onze redactie

Spreekt ons profiel je aan?

Neem dan contact met ons op.

Bedrijfsprofiel
Reismedia BV is als uitgever verantwoordelijk voor diverse online- en printuitgaven voor de luchtvaart- en (zaken)reisindustrie. Naast een aantal websites, waaronder Luchtvaartnieuws.nl, Zakenreisnieuws.nl, Tripnieuws.nl, Reisbizz.nl, Aviabanen.net, Reisjobs.net, Beroepenmarkt.nl, Luchtvaartwebshop.nl en Vluchtverslag.nl, geeft Reismedia ook het Luchtvaart- en Tripnieuws magazine uit.

Daarnaast wordt er elke twee jaar een Beroepenmarkt georganiseerd waarin Reismedia werkzoekenden, studenten en schoolverlaters die geïnteresseerd zijn in een of baan in de luchtvaart- en/of reisindustrie, in contact brengt met hun toekomstige opleider en/of werkgever. Bovendien wordt er jaarlijks een Business Travel Conferencegeorganiseerd, waar de luchtvaart-, zakenreis- en mobility-industrie zich presenteren aan het Nederlandse bedrijfsleven.

Reismedia is een dynamische, informele en internationaal georiënteerde organisatie die in ruim vijftien jaar tijd een duidelijke plek in de reiswereld in Nederland, België, de Nederlandse Antillen, en Suriname heeft opgebouwd. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd op de Utrechtse Heuvelrug tussen Driebergen en Doorn en is goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Reismedia BV is een ECABO leerbedrijf.

Interesse? Bel ons op 0343-531310 en/of mail je cv en motivatie naar info[at]reismedia.nl

Copyright Reismedia BV 2017