Luchtvaartnieuws Podcast

In de nieuwste Luchtvaartnieuws Podcast praten we met twee deskundigen, Gerben Broekema en Tom Alkim, over de relevantie van de luchtvaartsector en waarom vliegen niet iets is om je voor te schamen. Daarnaast komen praktische voorbeelden aan bod over de stand van zaken op het gebied van automated mobility (waaronder zelfrijdende auto's).

Rotterdam Airport

Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Ze heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat ze de twee luchthavens wel een bovengrens oplegt voor de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Die grens staat gelijk aan de bestaande uitstoot die de vliegvelden hebben berekend.

ICE3neo Amsterdam

NS en partner Deutsche Bahn zetten vanaf vandaag, 15 juni, nieuwe treinen in op de ICE-verbinding van Nederland naar Frankfurt Airport. Door de komst van de zogeheten ICE3neo’s moet er meer capaciteit beschikbaar komen en moet de verbinding betrouwbaarder worden. Daardoor wordt het aantrekkelijker om de trein naar de Duitse luchthaven te nemen.

Madrid Barajas

De Spaanse luchthavens hebben in mei alle records verbroken; qua passagiersaantallen, vliegbewegingen en luchtvrachtvervoer, zo heeft luchthavenuitbater AENA deze week bekendgemaakt. De cijfers liggen veel hoger dan in 2023, maar ook hoger dan pre-corona.

KLM A330-300

KLM gaat de Economy-cabines van de Airbus A330-300’s vernieuwen zodat deze weer “aan de laatste standaard voldoen”, zegt CEO Marjan Rintel in een interview met Luchtvaartnieuws Magazine. De verwachting is dat dit in het eerste kwartaal van 2025 gebeurt.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Eerste Airbus A321neo voor KLM nadert voltooiing

14 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A321neo voor KLM, die gebouwd wordt in de Airbus-fabriek in Hamburg, is bijna klaar. Binnenkort krijgt het toestel het volledige KLM-kleurenschema. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij verwacht de Airbus later deze zomer in ontvangst te nemen.

Onderzoek FAA naar ‘Dutch roll’ Boeing 737 MAX van Southwest Airlines

14 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De FAA is een onderzoek begonnen naar een ‘Dutch roll’ van een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines. Hoewel het incident enige weken geleden plaatsvond, maakte de Amerikaanse luchtvaartautoriteit het nieuws pas vrijdag bekend. De piloten wisten toen de Boeing veilig aan de grond te zetten, al raakte het toestel beschadigd.

Indiase minister wil van de luchtvaart de ‘nieuwe spoorwegen’ maken

14 juni 2024 | Door: 
Lolke van der Heide

De luchtvaart moet in India op termijn het railvervoer vervangen als belangrijkste middel van binnenlands vervoer. Dit heeft de verantwoordelijke minister vrijdag gezegd tegen lokale media. India is een van de snelst groeiende markten, ook internationaal. Het land trekt grote carriers aan als een magneet.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Winair vernieuwt interline-samenwerking met Air Caraïbes

15 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Winair, de luchtvaartmaatschappij van Sint Maarten, heeft de interline-samenwerking met Air Caraïbes verlengd en uitgebreid. Daardoor kunnen passagiers van de Franse maatschappij op één ticket overstappen op de vluchten van Winair naar eilanden in de regio en vice versa.

FAA ontvangt veel meer klokkenluidersmeldingen bij Boeing

15 juni 2024 | Door: 
ANP

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim elf keer zoveel meldingen ontvangen van klokkenluiders over Boeing als in heel 2023, volgens gegevens die de instantie met persbureau Bloomberg heeft gedeeld. De vliegtuigbouwer wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de veiligheidsautoriteiten en medewerkers zelf na een reeks productie- en kwaliteitsproblemen.

Maastricht Aachen Airport opent tweede deel nieuwe parkeerplaats

14 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Maastricht Aachen Airport opent vrijdag het tweede deel van de nieuwe parkeerplaats P2. Deze nieuwe parkeerplaats biedt binnenkort plaats aan 1500 auto’s. Met de uitbreiding van de parkeerfaciliteiten wil de luchthaven inspelen op de verwachte groei aan passagiers.

British Airways haalt retro-A319 uit de mottenballen

13 juni 2024 | Door: 
onze redactie

British Airways heeft de retro-Airbus A319 uit de mottenballen gehaald. Het toestel is sinds woensdag weer in gebruik op lijnvluchten van Londen Heathrow naar diverse Europese bestemmingen, nadat het toestel tijdens de coronacrisis en de nasleep daarvan nauwelijks gevlogen heeft. De laatste twee jaar stond de Airbus in Madrid geparkeerd.

Meer dan 2,1 miljoen passagiers op Brussels Airport in mei

13 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airport heeft in de maand mei 2.102.553 passagiers verwelkomd. Dat is een toename van 1,5 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2023. De stijging dankt de Belgische luchthaven naar eigen zeggen aan de toevoeging van verschillende nieuwe routes.

Turkish Airlines breidt uit naar veertien bestemmingen in de VS

13 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Denver is sinds deze week de veertiende Amerikaanse bestemming van Turkish Airlines. De stad in Colorado wordt nu drie keer per week verbonden met Istanbul Airport. Vanaf 9 juli wordt de vlucht vier keer per week uitgevoerd.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen