Paul Grove: Gratis megabatterij voor Schiphol

6 mei 2023

Soms vraag je je af waarom mensen of bedrijven niet op betere ideeën kunnen komen. In het nieuws is dat de al uiterst hoge parkeertarieven op Schiphol nog eens met 15+ procent verhoogd gaan worden. Begrijpelijk als je de passagier uit de auto de trein in wilt krijgen. Maar kom eens met iets originelers. 

extra add 1ste alinea: 
1

Hoe lang staan de meeste auto’s daar? Twee, misschien wel drie weken of meer? Hoeveel van die auto’s zijn elektrisch tegenwoordig? Is er geen behoefte aan opslagcapaciteit voor elektriciteit op tijden met veel zon en/of wind?  Zou daar geen win-winmogelijkheid zijn, voor Schiphol, maar ook voor de auto-eigenaar?

Richt een parkeerterrein in alleen voor de elektrische auto. Koppel deze auto aan een laadpaal en  gebruik deze auto voor opslag van elektriciteit. Schiphol kan dan gedurende daluren deze stroom in uw auto opslaan en in de periodes met veel vraag de stroom zelf weer gebruiken of aan het elektriciteitsnet terug leveren.  Voor de autobezitter levert het een gratis of een goedkoper parkeertarief op. Bovendien is die auto nuttig in plaats van dat hij ongebruikt staat. Wanneer het dan ook nog mogelijk is uw terugvlucht in te voeren, mogelijk met uw ticketcode, dan staat uw auto goed opgeladen klaar voor uw thuisrit.

Plaats dan ook zonnepanelen boven dat parkeerterrein zodat de auto’s droog en in de schaduw staan. Vang het regenwater van dat dak ook op en gebruik het voor doorspoelen van bijvoorbeeld toiletten op Schiphol. Koppel daar nog wat extra voordelen aan voor de reiziger, zoals parkeren dichter bij de vertrekhal.

Gaan daar ook auto’s parkeren die niet elektrisch zijn, geef ze een dubbel top tarief om ze buiten te houden. Dit idee is natuurlijk ook goed bruikbaar voor Rotterdam The Hague en Eindhoven Airport. Schiphol is, wanneer ze dit invoeren, mogelijk de eerste in de wereld met zo’n soort megabatterij en weer een klein beetje meer milieubewuster bezig.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen