7K9268

Onderzoekers: crash Metrojet was terroristische aanslag

14 september 2016

MOSKOU - Een bom van terroristen is er de oorzaak van dat vorig jaar op 31 oktober een Russisch passagiersvliegtuig neerstortte tijdens een vlucht van Egypte naar Sint-Petersburg. Door een explosie in het bagageruim van de Airbus A321, 22 minuten na het opstijgen in Sharm-el-Sheikh, stortte het toestel vanaf bijna 10 kilometer hoogte neer in de Sinaïwoestijn. Alle 224 inzittenden kwamen om.

Vliegverbod voor Russisch Kogalymavia

16 maart 2016 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De Russische luchtvaartmaatschappij Kogalymavia, waarvan in oktober een Airbus A321 boven Egypte werd opgeblazen, mag met onmiddellijke ingang geen vluchten meer uitvoeren. Dat heeft de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia bekendgemaakt, meldt persbureau TASS.

'Technicus EgyptAir verdacht van plaatsen bom'

30 januari 2016 | Door: 
onze redactie

CAIRO - Een technicus van EgyptAir wordt verdacht van het plaatsen van de bom die op 31 oktober explodeerde aan boord van de Russische Airbus A321. Dat meldt Reuters op basis van verklaringen van niet nader genoemde bronnen. Egypte ontkent vooralsnog.

'Rusland identificeert daders bomaanslag op Airbus'

24 december 2015

MOSKOU - De Russische inlichtingendienst weet welke groepen achter een bomaanslag in oktober op een Russisch Airbus A321 in Egypte zaten. Dit zei de chef van de dienst, Aleksander Bortnikov, donderdag, volgens Russische media. Het is niet duidelijk gemaakt welke groepen Bortnikov in het vizier heeft.

TUI schrapt tot april reizen Sharm al-Sheikh

24 november 2015

RIJSWIJK - TUI Nederland schrapt tot en met 31 maart volgend jaar alle reizen naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. Het aantal boekingen naar de Egyptische plaats was na de aanslag op de Russische airbus in de Sinaï-woestijn zo ver teruggelopen, dat het voor TUI Nederland niet rendabel is om hierop te vliegen. Dat heeft de reisorganisatie dinsdag laten weten. De reizen waren al geschrapt tot en met 18 december.

IS toont bom waarmee aanslag werd gepleegd op Russisch ramptoestel

18 november 2015 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Terreurorganisatie IS heeft een foto vrijgegeven waarop het type bom te zien is dat werd gebruikt bij de aanlag op een Russisch vliegtuig gedurende de vlucht boven de Sinaï-woestijn. Bij de crash vonden 224 passagiers en bemanningsleden van de Airbus A321 de dood.

'Bom bevond zich in passagierscabine Russische Airbus'

18 november 2015 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De bom die op 31 oktober boven Egypte explodeerde aan boord van een Russische Airbus A321 bevond zich in de passagierscabine. Dat meldt de Russische krant Kommersant op basis van een niet nader genoemde bron. Eerder werd gedacht dat de bom in het bagageruim geplaatst was.

Rusland: A321 neergestort na bomexplosie

17 november 2015 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De crash van de Russische Airbus A321 op 31 oktober in de Egyptische Sinaï-woestijn is veroorzaakt door terrorisme. Er zijn explosieven gevonden in het wrak van het toestel, zo maakte de Russische veiligheidsdienst dinsdag bekend. Ook president Poetin spreekt van een terreurdaad.

Egypte verliest 265 miljoen per maand door schrappen vluchten

11 november 2015

CAIRO - Egypte verliest elke maand bijna 265 miljoen euro aan inkomsten als gevolg van het stopzetten van vliegreizen vanuit Rusland en het Verenigd Koninkrijk. De gevolgen van het wegblijven van nieuwe toeristen is dramatisch voor het land. Dit heeft de minister van Toerisme, Hesham Zaazou, woensdag in Caïro gezegd.

TUI schrapt vluchten naar Sharm al-Sheikh

9 november 2015

RIJSWIJK - Touroperator en luchtvaartmaatschappij TUI Nederland biedt tot en met 18 december de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh niet meer aan. Wel worden er passagiers opgehaald door de vakantieaanbieder. TUI zegt hiermee het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken van vrijdag te volgen. De maatregelen volgen op het neerstorten ruim een week geleden van een Russische Airbus A321 in de Sinaï, mogelijk doordat een bom aan boord is gesmokkeld door Islamitische Staat.

Copyright Reismedia BV 2020