Cao-onderhandelingen KLM

'Onderhandelingen cao KLM-piloten verlopen moeizaam'

21 juli 2018 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM verlopen uiterst moeizaam. Volgens ingewijden wordt er tussen de partijen nog wel gepraat, maar lijkt het alles behalve vanzelfsprekend dat er een akkoord zal worden bereikt.

FNV eist dat KLM maatregel inslikt

25 september 2016

AMSTELVEEN - FNV Cabine eist dat KLM terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten. De vakbond geeft de luchtvaartmaatschappij tot donderdag de tijd en dreigt anders "de druk op te voeren."

KLM-technici zeggen 'nee' tegen cao-bod maatschappij

23 september 2016 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL-OOST - KLM-technici die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT) hebben in meerderheid tegen het KLM cao-bod gestemd. Ruim 71 procent van de stemgerechtigde NVLT-leden bij KLM heeft zijn stem uitgebracht. In totaal 57 procent van de leden wees het bod af, de overige 43 procent stemde er mee in.

KLM spant kort geding aan om staking te voorkomen

2 augustus 2016 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM spant een kort geding aan tegen vakbond FNV. Reden is de stakingsactie van grondpersoneel die de vakbond woensdagavond heeft gepland. KLM wil met een kort geding voor elkaar krijgen dat de actie wordt verboden en dat de vakbond terugkeert naar de onderhandelingstafel.

Definitief cao-akkoord voor Grond, Cabine & Cockpit KLM

11 september 2015 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Na het akkoord van de KLM-ledenraad binnen de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) afgelopen dinsdag, hebben de Grond- en Cabinebonden vrijdag in een afsluitend multi-overleg geconcludeerd dat er in alle domeinen evenwichtige cao-akkoorden zijn afgesloten. Dat maakte KLM bekend.

KLM-topman Elbers gelukkig met positief CAO-besluit piloten

9 september 2015 | Door: 
Rob Somsen en Niek Vernooij

AMSTELVEEN - KLM-topman Pieter Elbers laat in een eerste reactie weten "gelukkig" te zijn met de ondersteuning door de KLM-piloten van de CAO-overeenkomst die de maatschappij en de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) hebben gesloten. "Hieruit spreekt een enorm gezamenlijk commitment om voor KLM een gezonde toekomst te creëren", meldt Elbers aan Reismedia.

'KLM-vliegers krijgen aandeel van 4,5 procent in AF-KLM'

9 september 2015

AMSTERDAM - De piloten van KLM krijgen een belang dat tegen de huidige aandelenkoers oploopt tot 4,5 procent in moederbedrijf Air France-KLM. Zij brengen dat onder in een gezamenlijke stichting. Daarmee hebben zij ook recht op een commissariszetel in de bestuursraad van het luchtvaartconcern.

KLM-piloten toch akkoord met cao

9 september 2015 | Door: 
Rob Somsen en Niek Vernooij

BADHOEVEDORP - Waar het er op vrijdag 4 september nog naar uitzag dat de vliegers bij KLM niet akkoord wilden gaan met hun nieuwe cao, is er dinsdagavond  om 23.15 uur - na een lange dag onderhandelen met het bestuur van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) - toch overeenstemming bereikt over de cao-voorwaarden. Volgens VNV-president Steven Verhagen  (VNV) is er nu zelfs sprake van "een overweldigende meerderheid" van de KLM-piloten die achter de "inlever-cao" staan.

VNV-bestuur en KLM-ledenraad toch snel om de tafel

6 september 2015 | Door: 
onze redactie

BADHOEVEDORP - Het bestuur van de pilotenbond VNV en de KLM-ledenraad gaan, anders dan verwacht, toch snel weer met elkaar om tafel om uit de huidige impasse te komen. Men is zich er van bewust dat verdere uitstel tot schade voor KLM kan leiden. De reguliere vergadering van aanstaande dinsdag lijkt hiervoor de eerste mogelijkheid.

KLM-ledenraad VNV stemt nog niet over CAO-akkoord

5 september 2015 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De ledenraad van KLM-piloten van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft nog niet gestemd over het bijna twee maanden geleden gesloten CAO-akkoord. Na een vergadering van veertien uur was vrijdagnacht de behandeling van het akkoord nog niet afgerond, zo meldt de VNV. De vergadering wordt nu op een later te bepalen datum voortgezet.

Copyright Reismedia BV 2020