EK521

Emirates-toestel crashte na mislukte go-around

6 september 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI - De vliegers van de Boeing 777-300 van Emirates die op 3 augustus crashte op de luchthaven van Dubai probeerden een go-around te maken, maar slaagden er niet in weer hoogte te winnen. Dat blijkt het een voorlopig onderzoek dat is gepubliceerd door de Civiele Luchtvaartautoriteit van de Verenigde Arabische Emiraten. De vliegers hadden te kampen met windshear.

Beide banen op luchthaven Dubai weer open

5 augustus 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Het vliegverkeer op de luchthaven van Dubai is weer genormaliseerd nadat beide start- en landingsbanen op de luchthaven weer in gebruik zijn genomen. Een baan was sinds woensdag gesloten na het ongeval met een Boeing 777-300 van Emirates. Het wrak is inmiddels van zijn plek getakeld.

Dubai International Airport nog niet op volle sterkte

4 augustus 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI - De internationale luchthaven van Dubai draait na het ongeval met een Emirates-vliegtuig van gisteren nog niet op volle sterkte. Het uitgebrande wrak van de Boeing 777-300 blokkeert een van de twee start- en landingsbanen op Dubai International Airport.

Brandweerman omgekomen bij brand Emirates-toestel

4 augustus 2016

DUBAI - Bij het blussen van de brandende Boeing 777-300 op de luchthaven van Dubai is woensdag een brandweerman om het leven gekomen. Dat heeft de directeur van Emirates bekendgemaakt.

Videobeelden tonen paniek aan boord toestel Emirates Airline

4 augustus 2016 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Op internet zijn amateurbeelden opgedoken die gemaakt zijn aan boord van de woensdag gecrashte Boeing 777-300 van Emirates. Op de beelden is te zien dat passagiers in paniek zoeken naar hun bagage voordat ze het toestel via de slides verlaten. Het toestel zou met ingetrokken landingsgestel de grond hebben geraakt. Het toestel raakte de landingsbaan en vloog in brand.

'Vliegers Emirates-toestel wilden go-around maken'

3 augustus 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI - De piloten van de Boeing 777-300 van Emirates die woensdag is verongelukt op Dubai Airport hadden de landing afgebroken en wilden vanaf geringe hoogte een go-around maken.  Het toestel zou met ingetrokken landingsgestel de grond hebben geraakt, meldt The Aviation Herald.

Luchthaven Dubai nog dicht, vluchten vertraagd

3 augustus 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Dubai Airport is nog altijd gesloten na het ongeluk met een Boeing 777-300 van Emirates. Twee Emirates-vluchten die vandaag vanaf Schiphol vertrekken zijn vertraagd. Om 18.30 uur lokale tijd zal het vlieverkeer worden hervat, meldt luchthavenoperator Dubai Airports. Prioriteit wordt gegeven aan grote vliegtuigen.

Copyright Reismedia BV 2021