Faillissement airberlin

NIKI staakt alle vluchten na afhaken Lufthansa

14 december 2017 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Het Oostenrijkse airberlin-dochterbedrijf NIKI heeft met ingang van donderdag alle vluchten gestaakt. Dat is het gevolg van het afhaken van Lufthansa als geïnteresseerde om de vakantievlieger over te nemen van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij.

'Lufthansa bereid om afstand te doen van NIKI-slots'

13 december 2017 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Lufthansa is bereid om NIKI-slots over te dragen aan concurrenten Condor en TUI fly om zo groen licht te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor de overname van het Oostenrijkse dochterbedrijf van het failliete airberlin. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen rond de zaak.

Thomas Cook en Niki Lauda azen op vakantievlieger NIKI

1 december 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - Nu de overname door Lufthansa van het Oostenrijkse NIKI, als onderdeel van airberlin, in gevaar dreigt te komen melden zich nieuwe kandidaten. Zowel Thomas Cook Airlines als voormalig coureur Niki Lauda hopen kans te maken om de luchtvaartmaatschappij over te nemen.

Overname vakantievlieger NIKI door Lufthansa onzeker

30 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - De overname van de Oostenrijkse vakantievlieger NIKI door Lufthansa staat op losse schroeven. De Europese Commissie vreest dat de Duitse luchtvaartmaatschappij te veel macht krijgt op de markt en wil eerst beoordelen of de overname eerlijke concurrentie niet in de weg zit.

Wegvallen airberlin zorgt voor dip in passagiersvervoer Berlijn

29 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - De Berlijnse luchthaven Tegel heeft het aantal reizigers in de maand oktober drastisch zien dalen. Door het faillissement van airberlin daalde het aantal passagiers met bijna twaalf procent ten opzichte van een jaar eerder.

Kartelwaakhond gaat onderzoek doen naar ticketprijzen Lufthansa

26 november 2017 | Door: 
onze redactie

HAMBURG - De Duitse kartelwaakhond gaat onderzoeken of Lufthansa op vluchten binnen Duitsland misbruik maakt van haar dominante positie. Reizigers klagen er over dat de tarieven op sommige binnenlandse routes tot 30 procent zijn gestegen. Lufthansa laat in een verklaring weten dat de prijzen van vliegtickets niet zijn verhoogd.

Lufthansa: duizend extra binnenlandse vluchten per maand

13 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT - Met het wegvallen van airberlin is het aantal vluchten binnen Duitsland fors gekrompen. Als reactie hierop wil Lufthansa Group duizend extra binnenlandse vluchten per maand uitvoeren, meldt topman Carsten Spohr maandag in Bild.

EasyJet op de valreep aan de haal met vliegtuigen airberlin

28 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De verkoop van het failliete airberlin is afgerond. Nadat Lufthansa al 81 vliegtuigen overkocht en de technische divisie aan Nayak en Zeitfracht werd overgedaan gaat easyJet er nu met 24 Airbus-toestellen vandoor. Een groot deel van het airberlin-personeel behoudt zijn baan.

Airberlin neemt voor laatste maal afscheid van passagiers

27 oktober 2017 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Airberlin voert vrijdagavond haar allerlaatste vlucht uit. De al weken volgeboekte vlucht AB6210 vertrekt om 21.35 uur vanaf München en landt om 22.45 uur op Berlijn Tegel. De bankroete luchtvaartmaatschappij neemt vrijdagmiddag op sociale media al afscheid van haar passagiers.

Eurowings maakt einde aan merknaam NIKI

27 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - Naast airberlin verdwijnt ook dochtermaatschappij NIKI na komende weekend uit de lucht. Lufthansa, dat aan de haal ging met de boedel van de failliete luchtvaartmaatschappij, brengt de overgenomen activiteiten onder bij dochter Eurowings.

Copyright Reismedia BV 2017