Faillissement airberlin

VIDEO: Laatste verre vlucht airberlin maakt ererondje boven Düsseldorf

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De laatste verre vlucht van airberlin, die maandag landde op Düsseldorf Airport, heeft een spectaculair ererondje gemaakt over de luchthaven. Vlucht AB7001 uit Miami maakte een doorstart en vloog daarna laag over de terminal als afscheid.

EasyJet wil positie airberlin in Berlijn overnemen

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - Waar Lufthansa met 81 vliegtuigen en 6.000 man personeel het leeuwendeel van het failliete airberlin in huis haalt wil ook easyJet nog steeds een deel van de boedel. De prijsvechter aast met name op de hubpositie die airberlin in Berlijn heeft.

Laatste verre vlucht airberlin geland op Düsseldorf

16 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Het slotakkoord voor airberlin komt met rasse schreden dichterbij. Waar eind oktober alle vluchten worden gestaakt was het maandagochtend al over en uit voor de intercontinentale vluchten. Vlucht AB7001 uit Miami landde als laatste op Düsseldorf.

Eurowings zet vol in op Düsseldorf na wegvallen airberlin

11 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

DÜSSELDORF - Het verlies van airberlin is een aderlating voor Düsseldorf Airport. Toch is de verwachting dat de meeste routes terugkeren. Lufthansa-dochter Eurowings kondigde eerder al verre vluchten aan vanaf de grensluchthaven, maar breidt nu ook Europees verder uit.

Eind oktober over en uit voor airberlin

9 oktober 2017 | Door: 
onze redactie

DÜSSELDORF - De datum 28 oktober markeert niet alleen het einde van het zomerseizoen in de luchtvaartsector, maar betekent ook de einddatum voor airberlin. Dat heeft het management van de failliete luchtvaartmaatschappij aan het personeel laten weten.

'1.400 airberlin-medewerkers eind deze maand op straat'

7 oktober 2017 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Eind deze maand staan 1.400 medewerkers van airberlin mogelijk op straat. Het zou gaan om het volledige grondpersoneel dat ontslag krijgen aangezegd, meldt Reuters op basis van vakbondsdocumenten. Personeel dat nodig is voor de vliegoperatie zou nog tot eind februari in dienst blijven.

Voormalige airberlin-A330’s naar Malaysia Airlines

27 september 2017 | Door: 
onze redactie

KUALA LUMPUR - Zes Airbus A330-200’s die tot voor kort in dienst waren bij airberlin worden overgenomen door Malaysia Airlines. De Maleisische luchtvaartmaatschappij heeft met AerCap een letter of intent getekend voor de lease van de toestellen voor de periode 2018 tot 2023.

Lufthansa wil 61 extra airberlin-vliegtuigen overnemen

26 september 2017 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - Lufthansa heeft meer details bekendgemaakt over de overname van onderdelen van het failliete airberlin. De maatschappij meldt één miljard euro te willen investeren in de aankoop en lease van 61 extra toestellen uit de airberlin-boedel, waaronder 41 Airbus A320’s en 20 Bombardier Q400’s. De vliegtuigen zijn bestemd voor uitbreiding van budgetdochter Eurowings.

Airberlin: goede vooruitzichten personeel op behoud baan

26 september 2017 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Tachtig procent van het personeel van airberlin heeft goede vooruitzichten op het behoud van hun baan. Dat zegt topman Thomas Winkelmann van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij naar aanleiding van onderhandelingen met Lufthansa en easyJet, die delen van airberlin willen overnemen.

Airbus A330's failliet airberlin naar Lourdes

26 september 2017 | Door: 
onze redactie

DÜSSELDORF - Waar Lourdes doorgaans een bedevaartbestemming is, vormt de Franse plaats voor een groot aantal Airbus A330’s van airberlin voorlopig een laatste rustplaats. Een aantal toestellen is  door leasemaatschappij AerCap alvast teruggehaald bij de failliete luchtvaartmaatschappij.

Copyright Reismedia BV 2017