Faillissement airberlin

Ryanair mag Laudamotion overnemen van Europese Commissie

12 juli 2018 | Door: 
AFN

BRUSSEL - Ryanair mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion overnemen. Uit onderzoek van de commissie blijkt dat de toename van de slotportefeuille van Ryanair waarschijnlijk geen negatief effect heeft voor passagiers en dat er voldoende concurrentie overblijft.

Zwitsers Belair wil dit jaar doorstart maken

30 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - De Zwitserse vakantiemaatschappij Belair hoopt nog deze zomer een doorstart te maken. Nadat eerder zusje NIKI de vluchtuitvoering hervatte onder de naam Laudamotion hoopt ook Belair te herrijzen uit het faillissement van airberlin.

'Schuldeisers airberlin klagen Etihad aan'

6 maart 2018 | Door: 
Niek Vernooij

MÜNCHEN - De schuldeisers van het failliete airberlin willen het voormalige moederbedrijf Etihad Airways aanklagen. Dat meldt Reuters op basis van niet nader genoemde bronnen. Etihad trok zich in augustus terug als geldschieter van airberlin, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

Timelapse: Airbus A330 omgetoverd van airberlin naar Virgin Atlantic

30 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Virgin Atlantic is één van de luchtvaartmaatschappijen die de hand wist te leggen op enkele Airbus A330-200’s van het failliete airberlin. De Britse airline maakte een timelapse van het proces waarbij het toestel, ‘Daydream Believer’ genaamd, wordt overgeschilderd.

Lauda troeft IAG alsnog af bij overname NIKI

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Het is Niki Lauda alsnog gelukt om de door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij NIKI weer in handen te krijgen. De bewindvoerders van de maatschappij hebben het bod van de voormalig Formule 1-coureur geaccepteerd. Eerder leek IAG nog met NIKI aan de haal te gaan.

Niki Lauda wil NIKI alsnog terugkopen

14 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

WENEN - De Oostenrijkse racelegende Niki Laude wil alsnog proberen om het ooit door hem gestarte NIKI te kopen. Dat meldt persbureau Reuters. NIKI, dat onderdeel was van het failliete airberlin, zou aanvankelijk naar British Airways-moeder IAG gaan, maar die deal liep door juridisch geharrewar vertraging op.

Airbus A330's failliet airberlin vinden geleidelijk nieuwe baasjes

13 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SHANNON - Het faillissement van airberlin zorgde voor een verspreiding van vloot en personeel. Lufthansa en easyJet gingen er met de meerderheid van de Airbus A320’s vandoor, met daaraan gekoppeld piloten en cabinebemanning. Voor de A330’s wordt nu ook emplooi gevonden.

Hongaarse regering koopt twee ex-airberlin Airbus A319's

21 december 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BOEDAPEST - De Hongaarse overheid neemt twee Airbus A319’s over van het failliete airberlin. De toestellen worden vanaf medio volgend jaar ingezet om regeringsfunctionarissen, politici of hoge militairen te vervoeren. 

Brussel akkoord met overname LGW door Lufthansa

21 december 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BRUSSEL - De Europese Commissie is akkoord met de overname van de Duitse regionale luchtvaartmaatschappij LGW door Lufthansa. Het bedrijf maakte onderdeel uit van airberlin, dat eveneens door Lufthansa werd opgeslokt.

Geen sanctie voor airberlin-piloot na fly-by

20 december 2017 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Een airberlin-piloot die in oktober een fly-by uitvoerde boven de luchthaven van Düsseldorf krijgt geen straf opgelegd. Volgens het Duitse Bundesaufsichtsamt für Flugsicherung heeft hij met de spectaculaire ‘ereronde’ langs de verkeerstoren geen regels overtreden, meldt de Berliner Morgenpost.

Copyright Reismedia BV 2018