Lelystad Airport

'Voortvarend doorwerken voor zo snel mogelijke opening Lelystad'

3 juli 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

SCHIPHOL - Lelystad Airport is niet verrast door de aankondiging van minister Cora van Nieuwenhuizen dat de opening van de luchthaven niet in april 2020 kan plaatsvinden. “Geen opening in april is een scenario waar we rekening mee hebben gehouden”, meldt de luchthaven, die niet bij de pakken neer wil zitten.

Ruim 2.000 bezoekers op Lelystad Airport voor dag van de bouw

2 juni 2018 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD - De nieuwe luchthaven Lelystad Airport heeft zaterdag 2 juni ruim 2.000 bezoekers ontvangen in de nieuwe passagiersterminal tijdens de Dag van de Bouw. In de nieuwe terminal kregen bezoekers informatie bij de verschillende stands. Zo werd er informatie gegeven over het bouwproces en werden mensen rondgeleid.

'Lelystad de lusten, de Veluwe de lasten'

18 april 2018 | Door: 
ANP

EDE - De gemeente Ede heeft er een probleem mee dat in het aangepaste milieueffectrapport (mer) voor vliegveld Lelystad de tijdelijke laagvliegroutes niet zijn meegenomen. "Terwijl juist die routes ons op de Veluwe sterk benadelen. Lelystad de lusten, de Veluwe de lasten. En de herstelde mer doet niets met die laagvliegroutes omdat ze tijdelijk zijn'', reageert wethouder Leon Meijer van de gemeente, die eerder al te hoop liep tegen de plannen.

Transavia op 30 mei met Boeing 737 naar Lelystad Airport

15 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LELYSTAD - Een Boeing 737 van Transavia voert woensdag 30 mei een belevingsvlucht uit van en naar Lelystad Airport. Daarmee wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat omwonenden een voorproefje geven van het vliegtuiggeluid dat de luchthaven straks met zich meebrengt.

'Hoog tijd voor een ander Nederlands luchtvaartbeleid'

9 maart 2018 | Door: 
Richard Mooyman

SCHIPHOL - De teleurstelling en onvrede binnen de luchtvaart- en reisbranche over het opnieuw uitstellen van de opening van Lelystad Airport is groot. Steven van der Heijden, CEO van touroperator/airline Corendon, pleit in het maartnummer van Luchtvaartnieuws Magazine voor een drastische verandering van het luchtvaartbeleid door het kabinet.

Brabant wil geen extra vakantievluchten vanaf Eindhoven

23 februari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant is niet van plan om vakantievluchten over te nemen als Schiphol in de knel komt door het uitstel van het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport. "We zullen daar heel erg tegen zijn", waarschuwde de Brabantse VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat vrijdag vanwege zorgen in de Provinciale Staten.

Adempauze voor vliegveld Teuge door uitstel Lelystad Airport

22 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TEUGE - Vliegveld Teuge en het daar gevestigde paracentrum halen opgelucht adem, nu de opening van Lelystad Airport voor commercieel vliegverkeer voorlopig is uitgesteld. De Gelderse luchthaven dreigde in grote problemen te komen door laag overvliegende passagiersvliegtuigen naar Lelystad.

ANVR betreurt uitstel opening Lelystad Airport

21 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BAARN - Reisbrancheorganisatie ANVR betreurt het besluit om de opening van Lelystad Airport uit te stellen tot 2020. “Er zal moeten worden gesproken over het uitbreiden van de capaciteit op Schiphol, anders gaat het de Nederlandse economie veel geld kosten”, aldus de vereniging in een verklaring.

Schiphol-topman: we moeten weer met elkaar om de tafel

21 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - De luchtvaartsector, de overheid en omwonenden moeten weer met elkaar om de tafel om een oplossing te vinden voor de beperkte capaciteit op Schiphol nu de opening van Lelystad Airport met weer een jaar is uitgesteld. Dat zegt vertrekkend Schiphol-topman Jos Nijhuis.

KLM: het Aldersakkoord wordt niet nagekomen

21 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN – KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020. De luchtvaartmaatschappij is met name ontstemd over het feit dat het Aldersakkoord niet wordt nagekomen.

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen