Vlucht ET302

'Piloten rampvlucht Ethiopian vochten voor controle'

4 april 2019 | Door: 
ANP

NAIROBI - De piloten hielden zich aan de procedures van Boeing, maar konden het in Ethiopië verongelukte vliegtuig niet onder controle houden. Volgens een eerste rapport van onderzoekers naar de dodelijke vliegramp maakte vlucht ET302 van Ethiopian Airlines herhaaldelijk een duikvlucht.

'Systeem Boeing Ethiopian herstartte 4 keer'

3 april 2019 | Door: 
ANP

PARIJS - Het systeem dat de neus van de in Ethiopië verongelukte Boeing automatisch omlaag duwde, zou vier keer zijn herstart nadat de piloot het had uitgeschakeld. Onderzoekers bekijken de mogelijkheid dat het softwaresysteem zichzelf weer inschakelde, melden twee betrokkenen van het onderzoek aan persbureau Reuters.

Topman Ethiopian Airlines houdt vertrouwen in Boeing

26 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ADDIS ABEBA - Topman Tewolde GebreMariam van Ethiopian Airlines houdt, ook na de dodelijke crash met een Boeing 737 MAX, het volste vertrouwen in de Amerikaanse vliegtuigbouwer. “Ondanks die tragedie blijft onze band ook in de toekomst bestaan.”

Norwegian staakt vluchten met Boeing 737 MAX

12 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - Norwegian is de laatste luchtvaartmaatschappij die bekend heeft gemaakt voorlopig alle vluchten met de Boeing 737 MAX te staken. De Noorse budgetcarrier zegt dat besluit genomen te hebben op basis van aanbevelingen van Europese luchtvaartautoriteiten.

Ook Britse luchtvaartautoriteit doet Boeing 737 MAX in de ban

12 maart 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk houdt vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX nu ook aan de grond. De Britse Civil Aviation Authority heeft dat besluit genomen in verband met de recente crash van een 737 MAX in Ethiopië. Volgens de CAA is er nog onvoldoende informatie over de crash beschikbaar.

Australië laat Boeing 737 MAX voorlopig niet toe

12 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CANBERRA - Na Ethiopië, China, de Kaaimaneilanden, Indonesië en Singapore heeft ook Australië een voorlopig vliegverbod uitgevaardigd voor de Boeing 737 MAX. Hoewel geen enkele Australische luchtvaartmaatschappij met de MAX vliegt, zetten wel enkele buitenlandse airlines dit type in op vluchten naar het land.

Steeds meer airlines houden Boeing 737 MAX aan de grond

12 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Een groeiend aantal luchtvaartmaatschappijen houdt hun Boeing 737 MAX-vloot aan de grond. In diverse landen wordt uit voorzorg voorlopig niet met het type gevlogen, totdat duidelijk is wat de oorzaak is van de crash met een toestel van Ethiopian Airlines, waarbij zondag alle inzittenden om het leven kwamen. 

Boeing keldert op winstdag Wall Street

11 maart 2019 | Door: 
ANP

NEW YORK - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met stevige winsten gesloten. Vooral techfondsen waren in trek na een adviesverhoging voor Apple en een grote deal in de chipbranche. Vliegtuigbouwer Boeing ging wel flink omlaag in verband met de crash van de Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines.

Toezichthouder: vertrouwen in Boeing-toestel

11 maart 2019 | Door: 
ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse toezichthouder FAA zegt dat de Boeing 737 MAX 8 kan blijven vliegen. Het toestel is "luchtwaardig", zei de luchtvaartautoriteit maandag. De FAA is nog wel bezig gegevens te verzamelen en houdt contact met internationale luchtvaartautoriteiten.

Getuigen vliegramp Ethiopië: toestel maakte raar geluid

11 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

ADDIS ABEBA - Het passagiersvliegtuig dat crashte in Ethiopië maakte een vreemd geluid en liet een spoor van rook achter. Dat zeggen getuigen van de ramp tegen persbureau Reuters.

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen