Bart de Vries wordt directeur vliegscholen KLM en Martinair

20 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Bart de Vries wordt per 4 maart directeur van de KLM Flight Academy en de Martinair Flight Academy. Voorheen bekleedde hij bij KLM de rol van EVP Flight Operations, in de volksmond Hoofd Vliegdienst, maar door een conflict met de piloten legde hij die functie vorig jaar neer.

Ryanair opent nieuwe basis in achtertuin Air France

20 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

DUBLIN - Ryanair opent een nieuwe basis in Frankrijk. Met ingang van oktober stationeert de prijsvechter twee Boeing 737-800’s op de luchthaven van Toulouse, waarmee elf nieuwe bestemmingen worden aangevlogen. Daarmee nestelt Ryanair zich steviger in de achtertuin va Air France.

Flybe wijst alternatief reddingsplan af

20 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

EXETER - De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe heeft een alternatief reddingsplan afgewezen. Het bedrijf ziet de in januari gesloten overnamedeal met een consortium bestaande uit Virgin Atlantic, Stobart Air en een Amerikaanse investeringsfonds als enige haalbare optie.

Air France investeert in boordproduct Airbus A380

20 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Air France investeert de komende jaren in het boordproduct van haar Airbus A380-vloot. Hoewel de Franse luchtvaartmaatschappij het aantal toestellen reduceert van tien naar zeven wordt het interieur van de overgebleven A380’s vanaf 2020 flink gemoderniseerd.

Austrian Airlines vaker van Amsterdam naar Wenen

20 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Austrian Airlines gaat vaker vliegen tussen Amsterdam en Wenen. Met ingang van 1 mei wordt de vliegfrequentie opgevoerd met één dagelijkse vlucht. In totaal vliegt het Oostenrijkse dochterbedrijf van Lufthansa Group daarmee 34 keer per week tussen beide hoofdsteden.

Ben Smith: KLM geen B-merk binnen Air France-KLM

20 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - KLM wordt geen B-merk binnen Air France-KLM. “We hebben geen plannen om KLM te veranderen’, reageert topman Ben Smith op vragen van Luchtvaartnieuws Magazine. “Wel verschillen de producten van Air France en KLM, vanwege specifieke marktbehoeften.”

Boeing 787 van Virgin Atlantic vliegt supersnel

20 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - Een Boeing 787-9 Dreamliner heeft dinsdag een officieus snelheidsrecord neergezet tijdens een vlucht van Los Angeles naar Londen. Boven Pennsylvania bereikte het toestel enige tijd een grondsnelheid van 801 mijl per uur (1.289 km/h), met dank aan een gunstige straalstroom op een hoogte van 35.000 voet.

Air France neemt eind maart afscheid van Joon

20 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Air France neemt op 31 maart, aan het begin van het zomerseizoen in de luchtvaart, afscheid van dochtermaatschappij Joon. Topman Ben Smith kondigde eerder al aan na iets meer dan een jaar te stoppen met het mislukte project. Nu is ook een einddatum voor Joon bekend.

China Southern Airlines Event


Overig nieuws

Overig nieuws

'Lelystad Airport niet open zonder natuurplan'

20 februari 2019 | Door: 
ANP

ARNHEM - Voordat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol kan gaan overnemen, moet vastliggen hoe het ministerie van Infrastructuur de kwaliteit van natuur en milieu in het oosten van Nederland gaat waarborgen. Van opening van Lelystad Airport kan sowieso geen sprake zijn als er geen oplossing is voor laag overvliegende toestellen.

Eerste Boeing 787-9 voor HNA-dochter Suparna

20 februari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NORTH CHARLESTON - Boeing heeft de eerste 787-9 Dreamliner afgeleverd aan Suparna Airlines. Dat is een in Shanghai gevestigd dochterbedrijf van de Chinese HNA Group. Het toestel wordt geleased van GECAS, de leasetak van General Electric.

Panoramaterras Schiphol dicht wegens verbouwing

20 februari 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Slecht nieuws voor wie graag vliegtuigen kijkt op Schiphol. Het bekende Panoramaterras op Schiphol gaat vanaf 1 maart een aantal maanden dicht. Dat gebeurt volgens Schiphol in verband met verbouwingen aan Vertrek 1, waardoor de bestaande toegangsroute wordt afgesloten.

KLM introduceert 'Máxima-tasje' op verre vluchten

20 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Passagiers van KLM die in World Businessclass naar een verre bestemming reizen, krijgen vanaf 31 maart een collectie nieuwe amenity kits aangeboden. De ‘toilettasjes’, met daarin verzorgingsproducten voor tijdens de vlucht, zijn wederom ontworpen door Jan Taminiau.

Droneverbod bij Britse luchthavens verder uitgebreid

20 februari 2019 | Door: 
ANP

LONDEN - Groot-Brittannië breidt het droneverbod bij luchthavens verder uit. Binnen een straal van vijf kilometer van een vliegveld mag niet met drones worden gevlogen. De maatregelen worden 13 maart van kracht. Tot nu toe lag de grens op een kilometer.

Rob Huyser vertrekt als directeur Luchtvaart bij IenW

19 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DEN HAAG - Rob Huyser vertrekt na zes jaar als directeur Luchtvaart bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij gaat per 1 april aan de slag als directeur Europese en Internationale Aangelegenheden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

video

Twee toestellen Indiase luchtmacht botsen en storten neer

19 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

BANGALORE - Twee BAe Hawk-toestellen van Surya Kiran, een aerobatics-demonstratieteam van de Indiase luchtmacht, zijn dinsdag tijdens een oefening met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is één van de piloten overleden.

Verhuurbedrijf Hertz heeft nu 'eigen' vliegtuig

19 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DÜSSELDORF - Om haar honderdste verjaardag te vieren heeft Hertz een Eurowings Airbus A320 van haar kleuren laten voorzien. Het toestel is niet te huur voor een weekendje weg of een verhuizing, maar blijft voor de Duitse budgetmaatschappij vliegen.

Vliegtuigpassagiers zien levende schorpioen boven zich hangen

16 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

JAKARTA - Passagiers op Lion Air-vlucht 293 van Pekanbaru naar Jakarta schrokken zich donderdag een hoedje toen zij na de landing een schorpioen uit het handbagagevak zagen kruipen.

Airbus A380: al jaren een publiekstrekker op Schiphol

14 februari 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De Airbus A380 wordt vanaf 2021 niet meer gebouwd. Desondanks blijft het imposante type nog jaren in de lucht. Emirates vliegt twee keer per dag met de superjumbo op Schiphol en in de zomer brengt ook China Southern het type naar Nederland.

Copyright Reismedia BV 2019