OVV start onderzoek naar vluchten boven conflictgebieden

22 maart 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bekijkt of overheden en luchtvaartmaatschappijen voldoende doen voor veilige vliegroutes. De OVV bracht eerder advies uit over het vliegen boven conflictgebieden. Nu wordt onder meer onderzocht of er voldoende maatregelen zijn genomen en of de aanbevelingen ook zijn opgevolgd.

Overnamegesprekken Stobart Group en Flybe stukgelopen

22 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SOUTHEND - De Stobart Group, eigenaar van Stobart Air en Southend Airport, ziet af van de overname van Flybe. De aandelen in de grootste regionale luchtvaartmaatschappij kelderden donderdag na de mededeling dat de gesprekken daarover zijn stukgelopen.

Kenya Airways probeert het opnieuw met Boeing 777-300ER

22 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NAIROBI - Kenya Airways wil het opnieuw gaan proberen met de Boeing 777-300ER. De luchtvaartmaatschappij verhuurde haar drie toestellen in 2016 aan Turkish Airlines, maar wil ze nu inzetten op verre vluchten. Ook twee Dreamliners die verhuurd waren aan Oman Air keren terug.

Namibische regering houdt Air Namibia voorlopig overeind

22 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WINDHOEK - De Namibische overheid steekt opnieuw miljoenen in Air Namibia. De noodlijdende luchtvaartmaatschappij moet daardoor tot eind 2021 in de lucht kunnen blijven. Volgens media in het land verloor Air Namibia de afgelopen achttien jaar bijna 410 miljoen euro.

Ryanair krijgt toegang tot meer bestemmingen via Air Europa

22 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - Ryanair breidt de samenwerking met Air Europa verder uit. De Ierse prijsvechter mag op eigen naam tickets verkopen op vijftien Europese en twintig verre routes van Air Europa. Daardoor krijgt Ryanair toegang tot landen als de VS, Mexico, Argentinië, Brazilië en Cuba.

Air France: kwart vluchten valt uit door staking

22 maart 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Air France rekent erop dat vrijdag een kwart van de vluchten zal uitvallen als gevolg van een staking onder het personeel. Dat liet de luchtvaartmaatschappij een dag van tevoren weten. Naar verwachting zullen zeventig procent van de vluchten voor de lange en middellange afstanden doorgaan. Op korte vluchten is dat tachtig procent.

Overig nieuws

Overig nieuws

Schots Loganair vijftigste lid ERA

22 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - De Schotse regionale luchtvaartmaatschappij Loganair is toegetreden tot de European Regions Airline Association (ERA). De belangenverenigingen voor Europese regionale luchtvaartmaatschappij, waarbij ook KLM Cityhopper is aangesloten, komt daardoor op vijftig leden.

Piloot gecrashte Hawker Hunter vervolgd voor doodslag

22 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - De piloot van het Hawker Hunter gevechtsvliegtuig, die in 2015 tijdens een airshow crashte, wordt vervolgd voor doodslag. Bij het ongeluk kwamen elf mensen op de grond om het leven, toen de straaljager op een drukke weg neerstortte.

United staakt vervoer van huisdieren in vrachtruim

21 maart 2018 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - United Airlines stopt voorlopig met het vervoer van huisdieren in het vrachtruim. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij kijkt hoe het verbeteringen kan doorvoeren in haar PetSafe-service na een reeks van incidenten met huisdieren die op vluchten meegingen.

Vliegende auto PAL-V te zien in Utrecht

21 maart 2018 | Door: 
Niek Vernooij

UTRECHT - De in Nederland ontwikkelde en gebouwde vliegende auto PAL-V is op 24 maart te zien in Utrecht. De PAL-V Liberty zal worden geparkeerd bij het winkelcentrum The Wall langs de A2. De vliegende auto beleefde twee weken geleden de wereldprimeur tijdens de Autosalon van Genève.

SWISS samen met Etihad tussen Zürich en Abu Dhabi

21 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - De Zwitserse luchtvaartmaatschappij SWISS slaat de handen ineen met Etihad Airways op de route tussen Zürich en Abu Dhabi. De deals is onderdeel van de samenwerking die Etihad in 2016 tekende met de Lufthansa Group waar SWISS onder valt.

Dode bij crash Red Arrows in Wales

21 maart 2018 | Door: 
Niek Vernooij

ANGLESEY – Bij een crash met een Hawk van het beroemde Britse aerobaticsteam Red Arrows is dinsdag een inzittende om het leven gekomen. De piloot wist zich met zijn schietstoel in veiligheid te brengen. De Britse Royal Air Force spreekt van een “tragisch ongeluk”.

video

Ultraluxe Boeing 787 Dream Jet bezoekt Schiphol

21 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol verwelkomt woensdag een bijzondere bezoeker in de vorm van een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering. Het vliegtuig is eigendom van het Chinese Deer Jet, dat het ultraluxe toestel verhuurt aan rijke klanten. Kostprijs: zo’n 59.000 dollar per uur.

VIDEO: Met een Boeing 737 MAX van Schiphol naar Rotterdam

20 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - TUI fly voerde maandag een unieke vlucht uit van Schiphol naar Rotterdam met de nieuwe Boeing 737 MAX 8. Het geavanceerde toestel bood de genodigden tijdens de promotievlucht een schitterend uitzicht over Nederland vanaf 900 meter hoogte. De cockpit was echter de beste zitplaats.

EgyptAir eert nationaal voetbalteam op Boeing 737

20 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CAÏRO - EgyptAir heeft één van haar Boeing 737-800’s in een speciale beschildering gestoken. Het nationale voetbalteam van Egypte wordt, in het kader van het WK 2018, geëerd op het toestel. EgyptAir is de officiële vervoerspartner van het elftal.

VIDEO: Boeing 737 MAX 7 stijgt voor het eerst op

16 maart 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

RENTON – De Boeing 737 MAX 7 is rond 18:00 uur (Nederlandse tijd) begonnen aan de eerste testvlucht. Het toestel steeg op vanaf de startbaan bij de fabriek in het Amerikaanse Renton.

Copyright Reismedia BV 2018