Turkish Airlines geïnteresseerd in Embraer-vloot BoraJet

Borajet embraer
30 april 2017 - 22:06 | Door: 
onze redactie
| Foto: Youtube

ISTANBUL - Turkish Airlines wil in gesprek met BoraJet om de Embraer-vloot inclusief het vliegend personeel van de maatschappij over te nemen. Borajet maakte op 24 april bekend haar vluchten te staken. Turkish Airlines bestuursvoorzitter İlker Aycı bevestigt de interesse aan nieuwszender CNNTürk.

BoraJet kondigde vorige week aan tijdelijk alle vluchten te staken, naar eigen zeggen om zich voor te bereiden op een overgang naar de nieuwe luchthaven van Istanbul, die in 2018 open moet gaan. Een faillissement werd door de in 2008 opgerichte onderneming stellig ontkend. 

De regionale luchtvaartmaatschappij BoraJet heeft 76 piloten en 120 cabinebemanningsleden in dienst en beschikt over zeven Embraer 195’s en zes Embraer 190’s, waarvan enkele toestellen op dit moment niet vliegwaardig zijn.

Door de overname van BoraJet door Turkish zou het binnenlandse routenetwerk grotendeels overeind moeten blijven. Ten tijde van het staken van de vliegactiviteiten zouden nog 30.000 reizigers beschikken over een ticket en recht hebben op compensatie of alternatief vervoer.
 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen