'A380 van Emirates veel te laag tijdens nadering Moskou'

20 september 2017 - 16:04 | Door: 
onze redactie
| Foto: Airbus

MOSKOU - De luchtvaartautoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten hebben een onderzoek ingesteld naar een opvallend incident in de buurt van Moskou op 10 september. Een Airbus A380 van Emirates bevond zich daarbij op een hoogte van slechts 122 meter, terwijl de afstand tot Domodedovo Airport nog vijftien kilometer bedroeg.

De uit Dubai afkomstige Emirates-vlucht had zich opgelijnd voor de nadering van baan 14R op Domodedovo, toen het de vliegers opviel dat het toestel zich op grote afstand van de baan op zo’n lage hoogte bevond. Ze voerden daarop een go around uit. Vlucht EK131 landde uiteindelijk 35 minuten later alsnog zonder verdere problemen op Domodedovo, meldt The Aviation Herald.

De luchtvaartautoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten onderzoeken nu hoe het mogelijk is dat het toestel zich op zo’n grote afstand van de baan zo ver onder de glideslope kon bevinden. Vanwege de aard van het voorval heeft de civiele luchtvaartautoriteit GCAA het onderzoek overgedragen aan de Air Accident Investigation Sector (AAIS) van de VAE.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen