Hawaiian begint langste binnenlandse lijndienst (11 uur)

Hawaiian Airlines
14 september 2018 - 17:16 | Door: 
Neal Luitwieler
| Foto: Hawaiian Airlines

HONOLULU - Hawaiian Airlines start komend zomerseizoen rechtstreekse vluchten tussen Honolulu en Boston. Met een gemiddelde vluchtduur van 11 uur wordt dat de langste binnenlandse lijndienst in de Verenigde Staten, en tevens één van de langste ter wereld.

De maatschappij uit Hawaii zet op de route vijf keer per week een Airbus A330-200 in, met plaats voor 18 passagiers in First Class en 260 in Economy. De Airbus doet ruim tien uur over de vlucht in oostelijke richting en bijna twaalf uur in westelijke richting.

De route Honolulu - Boston is 8200 kilometer lang en is daarmee nog bijna 200 kilometer langer dan Honolulu – New York JFK, wat momenteel de langste binnenlandse route in de Verenigde Staten is. Die wordt eveneens bediend door Hawaiian.

Wereldwijd blijft Parijs CDG - Réunion (9400 km) de langste binnenlandse lijndienst. Nederland heeft ook één van de langste met Amsterdam – Bonaire (7800 km), al wordt deze route door de marechaussee niet als binnenlands beschouwd (vanwege de Schengenzone).

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen