Enige overlevende stewardess van vliegtuigcrash terug aan het werk

Ximena Suarez
23 juli 2019 - 15:35 | Door: 
Neal Luitwieler
| Foto: Amaszonas Línea Aérea

SANTA CRUZ - Het enige overlevende crewlid van LaMia-vlucht 2933, Ximena Suarez, is vrijdag voor het eerst na de crash weer aan de slag gegaan als stewardess. Niet bij haar oude werkgever, want die bestaat niet meer, maar bij de regionale Boliviaanse maatschappij Amaszonas Línea Aérea.

Bij de crash van vlucht 2933 kwamen in november 2016 in totaal 71 van de 77 inzittenden om het leven, waaronder bijna de hele voetbalploeg van de Braziliaanse club Chapecoense. LaMia vervoerde hen met een Avro RJ85 van Santa Cruz naar Medellin in Colombia, waar ze de finale van de Copa Sudamericana zouden spelen. Het toestel raakte kort voor aankomst zonder brandstof en stortte neer.

Ruim 2,5 jaar later is de Boliviaanse Ximena Suarez weer helemaal hersteld. In een Spaanstalige talkshow vertelde ze dat ze wel wat tranen heeft gelaten vlak voordat ze vrijdag weer aan de slag ging, maar dat ze eenmaal aan het werk “met de steun van God” juist heel rustig was. “Ik voel me nu een sterke vrouw, met meer zelfverzekerheid en duidelijke doelen in het leven”.

Suarez, die al eerder een boek schreef over het tragische ongeluk, voegde eraan toe dat het werken als stewardess haar grootste passie is en dat zelfs een crash daar niets aan heeft kunnen veranderen.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen