Wereldwijde luchtvervoer trekt aan, maar tekort aan stoelen blijft

Transavia uitstappen Eindhoven
1 mei 2024 - 14:21 | Door: 
onze redactie
| Foto: Eindhoven Airport

Het passagiersvervoer liet ook in maart wereldwijd een stijging zien. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar werd bijna 14 procent meer gevlogen. Vooral de animo voor internationale vluchten nam toe. Toch blijft het tekort aan stoelcapaciteit om aan de vraag te voldoen sluimeren.

De luchtvaartsector heeft de coronacrisis goeddeels achter zich getalen, en zowel zakenreizigers als vakantiegangers weten het vliegtuig weer prima te vinden. Dat lijkt goed nieuws voor luchtvaartmaatschappijen, maar problemen in de toeleveringsketen zorgen ervoor dat er niet altijd voldoende aanbod is om de vraag naar capaciteit te beantwoorden.

“De problemen in de supply chain moeten opgelost worden, en voor luchthavens en luchtverkeersleidingscentra is het zaak om te zorgen voor voldoende bezetting”, zegt IATA-topman Willie Walsh.

Stakingen en technische verstoringen zorgden in het eerste kwartaal voor miljoenenschade bij luchtvaartmaatschappijen als KLM, Lufthansa en Brussels Airlines.

Een tekort aan vliegtuigonderdelen en technici zorgt ervoor dat veel vervoerders extern capaciteit moeten inhuren. Zo vliegen German Airways, Privilege Style en Eastern Airways deze zomer structureel voor KLM, en moet ook Transavia elders vliegtuigen huren.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Ryanair
14-05-2024, 19:07
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen