Meer lastminuteboekingen door slecht weer

Transavia Sunweb 737 2024
13 juni 2024 - 9:37 | Door: 
ANP
| Foto: Transavia

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

Volgens TUI verwerkte het reisbureau afgelopen week 87 procent meer boekingen met vertrek op korte termijn. Bij Corendon verdubbelde het aantal lastminutereizen bijna, laat een woordvoerster weten. Ook reisbureau Sunweb zegt dat de afgelopen weken de lastminuteboekingen met 25 procent gestegen zijn. Daar zijn naast Griekse eilanden ook Ibiza en Egypte populair.
 
Volgeboekt
Het slechte weer beïnvloedt niet alleen Nederlandse reizigers, ook in buurlanden zien de reisbureaus een verhoogde vraag. In Duitsland, België, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen zoeken meer mensen lastminute de zon op, stelt TUI. De touroperator waarschuwt daarom dat een aantal bestemmingen aardig volgeboekt raakt en dat de bezettingsgraad in de hotels snel stijgt. De woordvoerster van Corendon benadrukt bovendien dat eerder boeken loont. "Als je keuzemogelijkheden wil hebben, boek dan snel."
Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan als tientjes lid als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen