SAS sluit dure overeenkomst met vakbond

7 oktober 2004 - 2:00
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) is tot een ongunstig akkoord gekomen met een vakbond die een deel van het Zweedse grondpersoneel vertegenwoordigt. Het bedrijf laat vandaag (7 oktober) weten een overeenkomst te hebben getekend met technisch personeel en medewerkers van de bagageafhandeling.

De overeenkomst met de vakbond voor het transportpersoneel resulteert in hogere personeelskosten voor SAS. De maatschappij verwacht dat haar concurrentiepositie op het gebied van bagageafhandeling en technisch onderhoud hierdoor minder sterk wordt.

Deze negatieve gevolgen neemt SAS op de koop toe, om aangekondigde acties van het personeel te voorkomen.

SAS wilde de afspraken over lonen en werktijden aanpassen aan de Zweedse cao voor de burgerluchtvaart. De onderneming slaagde er eerder in om met 38 vakbonden tot een akkoord te komen. De 'vakbond voor transportpersoneel', die opkomt voor de werknemers van de bagageafhandeling en het vliegtuigonderhoud, hield als laatste voet bij stuk. De bond kan zich niet vinden in de plannen van SAS en kondigde aan op 11 oktober actie te gaan ondernemen.

SAS heeft deze werkonderbrekingen voorkomen door alsnog in te gaan op de wensen van de vakbond. Topman Jörgen Lindegaard is teleurgesteld over de gang van zaken: "We hebben met 38 vakbonden succesvol overleg gevoerd en zijn tot nieuwe afspraken gekomen. Ik betreur het, ook namens het personeel, dat we er niet in zijn geslaagd om met de vakbond voor het transportpersoneel tot vergelijkbare afspraken te komen.”



Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen