Nieuwe Il-96-300 vervangt Il-62 als Russisch regeringsvliegtuig

21 april 2009 - 2:00
MOSKOU - Met de aanstaande levering van een nieuwe Ilyushin Il-96-300 komt er snel een eind aan het gebruik van de verouderde Il-62 door de Russische regering. De Russische United Aircraft Corporation (UAC) meldt dat later deze maand een vierde Il-96-300 aan het Presidential Air Detachment wordt afgeleverd. Vorige week maakte het toestel een afsluitende testvlucht vanaf de vliegtuigfabriek van VASO in Voronezh.

Nadat de laatste Il-62 buiten dienst wordt gesteld, bestaat de langeafstandsvloot van het Presidential Air Detachment uitsluitend nog uit de Il-96. De regeringsorder voor de Il-96-300’s was volgens UAC tevens bedoeld om de productie van de Il-96-300 in stand te houden. Hiermee is VASO naast het Europese Airbus en het Amerikaanse Boeing nog altijd als enige in staat om widebody-vliegtuigen te fabriceren. Buitenlandse interesse voor de Il-96-300 is echter nihil.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/il96_1.jpg " alt="Foto: UAC"/>
De Il-96-300 met registratienummer RA96019 is het vierde toestel van dit type voor het Russische Presidential Air Detachment.
<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/il96_2.jpg " alt="Foto: UAC"/>


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen