Anadolujet: Istanbul SAW - Ankara, 29 december 2013

30 december 2013

Op de 29e december kwam ik door een te laat vertrek van Amsterdam met Turkish Airlines redelijk laat op Istanbul SAW aan. Ik had zeggen en schrijven 45 minuten om de grenscontrole te passeren, de afstand tussen de International Terminal en de Domestic Terminal te overbruggen, de security te passeren en mijn gate (207A) voor de Anadolujet vlucht naar Ankara te halen.

Maar door mijn verbeterde conditie was het geen probleem. Ik kon precies in de rij van instappers aansluiten en kon net op tijd aan boord van de B737-800 vlucht TK7256 van 21.30 uur gaan. Ik had thuis al stoel 5D gereserveerd. Dat was een afknapper, knieën in je nek. De ruimte die Turkish Airlines biedt in een B737-800 krijg je bij Anadolujet absoluut niet. Anadolujet heeft haar vliegtuigen ingericht zoals je dat bij Ryan Air gewend bent (34 rijen stoelen t.o.v. 28 rijen stoelen) Hoe meer stoelen hoe beter het voor de maatschappij is natuurlijk zeker als een kist zo vol zit als deze. De service daar en tegen is weer super voor zo’n korte vlucht van een klein uur. (Broodje, bakje water en een beker redelijke koffie). De bemanning doet ook nog eens zijn best om het leuk te maken en zien er erg verzorgd uit.

Het venijn zat in de staart van de vlucht. Nadat we de landingsbaan naderden, met een prachtig uitzicht over Ankara, schoot de B737 als een speer omhoog. Na enige tijd meldde de gezagvoerder (die overigens alleen Engels sprak) zich om uit te leggen wat er aan de hand was: vlak voor ons bij de landing zat er een vliegtuig te dicht voor ons en mochten wij dus niet landen uit veiligheidsoverwegingen. De Turken (90% van de passagiers) aan boord werden pas later door de copiloot op de hoogte gesteld van de reden van de doorstart.

De luchthaven van Ankara is prachtig. De taxi stond recht voor de deur. Met een klein half uur stond ik in mijn hotel. De vlucht verdient slechts een 7 door het slechte zitcomfort maar was verder prima.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020