Cathay Pacific Airways: Sydney - Amsterdam, 31 december 2005

31 december 2005
Op 31 december 2005 vloog ik met Cathay Pacific Airways vanaf Sydney terug naar Amsterdam via Hong Kong (CX100/CX271). Omdat ik na omstandigheden eerder terug moest keren naar Nederland, moest er een nieuw ticket gekocht worden. Direct nadat het ticket was aangeschaft, mocht ik inchecken.

Ik werd geholpen door een vriendlijke stewardess die mij in Sydney zou begeleiden. Van haar kreeg ik een broche die ik de gehele reis zichtbaar moest dragen, zodat de Cathay crew mij extra hulp kon verlenen! Doordat ik niet in de rij hoefte te staan ging de checkin procedure erg snel.

Eenmaal bij de gate aangekomen stond er een Airbus A340-600 (B-HQC) klaar om me naar Hong Kong te vliegen. Ook hier mocht als een van de eerste passagiers aan boord. Eenmaal aan boord werd ik naar mijn stoel (32K) gebracht. Naast mij kwam niemand te zitten dus ik had lekker de ruimte. In de A340-600 is het scherm in de stoel voor je groter en scherper dan in de A330/A340-300 van Cathay Pacific.

Het eten en drinken aan boord was uitstekend, niets op aan te merken!

Op HKIA had ik een tussenstop van slechts 2 uur, dus dat was niet zo lang. Bij de gate stond er weer een stewardess klaar met een bordje met mijn naam en de vervolg vlucht erop. Zij bracht mij naar Airline Service Desk A, waar ik mij om 23.15 weer moest melden, tot die tijd mocht ik mijzelf vermaken op HKIA.

Om 23.30 werd ik naar de gate gebracht, waar een Airbus A340-300 stond te wachten voor de lange vlucht naar Amsterdam. Ook deze vlucht was uitstekend, hier zat ook niemand naast mij dus alweer wat meer ruimte. Vlak na het ontbijt kwam de purser mij halen, en ik moest haar volgen, ik mocht gaan zitten in de Business Class!! Als vliegtuig liefhebber vond ik dat natuurlijk fantastisch!

Ik geef Cathay Pacific een wel verdiende 10!! Dit voor alle goede service en de fantanstische vliegreis die ik heb gehad!

Jesse M.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020