EVA Air: Amsterdam - Bangkok, 27 juni 2004

27 juni 2004
Ik vlieg (voor een particulier) veel naar Bangkok .Meestal vlieg ik met EVA Air uit Taiwan. Voor mij is dat DE luchtvaartmaatschappij. Het personeel is altijd erg vriendelijk en behulpzaam. De Aziatische gastvrijheid tref je al bij binnenkomst in het vliegtuig.

Ik gebruik een dieet. Voor vertrek wordt er al naar je geïnformeerd en gemeld dat je dieet aan boord is. Prettig om te weten, want een vlucht van elf uur zonder maaltijd is wel erg lang.

Sowieso duurt de vlucht voor mij gevoelsmatig langer dan voor de andere passagiers. Ik kan namelijk onmogelijk slapen in een bewegend voertuig, waaronder ik het vliegtuig ook schaar. Ik slaap dus niet, probeer het wel, maar het lukt gewoonweg niet. Inflight entertainment is voor mij dan ook belangrijk. Over het algemeen is die goed. Wat ik wel mis, maar dat is natuurlijk niet te realiseren, is continue de vluchtinformatie op het televisiescherm. Zo weet je dan waar je je op de wereldbol bevindt. 

Mijn ervaring is dat het voor het personeel van EVA Air nooit te veel moeite is om je van dienst te zijn. Op het bekende belletje wordt snel gereageerd.  Dat is iets wat eigenlijk normaal zou moeten zijn in een dienstverlenend beroep, maar helaas zijn mijn ervaringen ook anders.

Kortom, ik voel me echt een gast bij Eva en kan iedereen dan ook aanraden bij hun airline keuze EVA Air te betrekken. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat EVA niet dagelijks op Taipei (vlucht BR 076 met een Boeing 747-400, tussenstop in Bangkok) vliegt maar slechts vier dagen per week (KLM en China Airlines vliegen dagelijks).

Het cijfer voor deze vlucht: 8,5

J.D.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020