Garuda Indonesia: Jakarta - Makassar, 2 augustus 2015

29 augustus 2015

Na de aankomst met Qatar Airways in Jakarta, moesten we nog een binnenlandse vlucht nemen naar Makassar. De vlucht vanuit Jakarta werd uitgevoerd door Garuda Indonesia. Net na de douane kwamen we bij de transferbalie van Garuda. Daar werden de boardingpassen gegeven voor de vlucht en werd het door Qatar toegekende bagagenummer in het systeem van Garuda ingevoerd. Toen moesten we de bagage achterlaten en werd de bagage door personeel van Garuda verder verwerkt en konden we naar de vertrekhal in de domestic terminal.

In deze terminal waren enkele winkels en bars. De vlucht vertrok om 19.15 uur, waardoor we nog een 4tal uur hadden. De uiteindelijke security gebeurt net voordat je de gates betreed. Hierna heb je geen winkels of restaurants meer.

Het boarden begon 30 minuten voor vertrek en iets voor die tijd gingen we door de veiligheidscontrole. Hier werd eerst je boardingpass gecontroleerd en dan ging je door de controle. Het personeel is hier heel vriendelijk. Aan de gate moesten we nog even plaatsnemen in de wachtruimte. Het boarden begon iets later dan aangekondigd. Een groep dacht sneller te zijn en via de priority lane te gaan, helaas lukte dit niet en werden ze teruggestuurd.

Het vliegtuig stond niet aan de terminal en dus wachtte ons een rit met de bus. De bussen op de luchthavens van Jakarta en Makassar zijn zeer comfortabel. Zachte ledere zetels. De bus had wel even moeite met het vinden van het vliegtuig. Het vliegtuig kon je vooraan of achteraan met de trap betreden.

Aan boord werden we welkom geheten door de zeer vriendelijke stewardessen met de typische Thaise Wai. De vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 737-800 met stoelindeling 3-3. Iedereen had z'n eigen persoonlijk tv-scherm met voldoende entertainment voor een vlucht van exact twee uur. De beenruimte was net voldoende voor een vlucht van twee uur.

De vlucht zat net zoals de beide vluchten van Qatar Airways, volledig vol. De vlucht vertrok iets na schema en moest even wachten op landende vliegtuigen vooraleer de startbaan op te kunnen. Hierdoor stegen we een half uur later op dan voorzien. De vlucht verliep zeer comfortabel. Het eten was zeer eenvoudig. Vis of kip met rijst en een typisch Aziatisch dessert (rare doorzichtige pudding).

De hoeveelheid was niet veel en het eten was zeer eenvoudig. De rijst was wel zeer droog. Bij het eten was er volledige barservice (geen alcohol) en bij het afruimen kon je nog iets bestellen. Tot bij de landing zag je de bemanning niet meer. De piloot hebben we niet gehoord in tegenstelling tot bij Qatar Airways waar de piloten zich volledig voorstellen en net voor vertrek en voor de landing de passagiers van alle info voorzien.

Rond 23.00 uur kwamen we aan op het vliegveld van Makassar, nadat we vanop zee laag over de stad vlogen. In Makassar was er geen gate beschikbaar dus werd het weer een busrit naar de terminal. De bagage kwam snel op de band, waarna de rondreis in Sulawesi kon beginnen. De vlucht geef ik een 8 (zeer vriendelijke bemanning, iets meer beenruimte was ideaal).

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels. De redactie behoudt het recht om reacties die niet aan de regels voldoen te verwijderen.

Copyright Reismedia BV 2017