Lion Air: Jakarta - Bali, 26 februari 2013

26 juni 2013

Vlucht JT 36 met Lion Air van Jakarta CGK vertrok op tijd. Het toestel een 737-900 was 5 maanden oud. Met skyinterior en vriendelijke cabin crew weer een verademing ten opzichte van het oranje of goedkope blauw-geel van Europeese prijsvechters. Mijn stoel 21-C bij een nooduitgang had voldoende beenruimte, echter wat op viel was ondanks dat het vliegtuig zo jong was, de stoelen al aardig aan het slijten waren; mijn armleuning viel al uit elkaar.

Wat dit keer opviel: een slapend crewlid op een jump seat achterin het vliegtuig thv rij 21…Nadat deze wakker werd gaf hij aan een van de passagiers aan (een Engels stel) dat hij zoveel vluchten maakt op een dag. Geen arbeidstijdenwet of te hard gefeest op bali? De vluchten van Lionair zijn zoals eerder genoemd no-nonsense. All-economy, geen verkoop dit keer van drank danwel sales artikelen. Gewoon een vlucht. Eén van de piloten was een Engelsman, waardoor zowaar de mededeling vanuit de cockpit goed verstaanbaar was. De vlucht landde op tijd op Denpasar.

Vluchtcijfer: 8
Personeel: 7

D. Souwer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020