Singapore Airlines: Barcelona - Singapore, 8 september 2013

9 september 2013

Op 8 september vloog ik vanuit Barcelona (waar ik al 25 jaar woon) samen met mijn baas naar Singapore voor een trip van enkele dagen. Wij vlogen met SQ 67 en vertrokken om 10:25 uur uit Barcelona. Wij vlogen met een B777-300 ER en hadden plaatsen 40C en 40D geboekt. Dit hadden we met opzet gedaan, omdat je dan ongeveer in het midden zit van een sectie waar je geen last hebt van kleine kinderen die meestal voorin zitten, net als baby's.

Het boarden begon ietsje later dan gepland (09:25) omdat het vliegtuig uit Sao Paolo iets te laat aan kwam. Dit is een vlucht die in Singapore begint, een stop maakt in Barcelona en dan doorvliegt naar Sao Paulo. En dan weer terug via Barcelona naar Singapore. Eenmaal in de lucht begon de crew meteen met het uitdelen van snacks en drankjes. Een uurtje later kwam de maaltijd en ik had voor pork gekozen (een echte aanrader). Meestal is het eten aan boord van vliegtuigen bar slecht, maar dit was buiten kijf. De stewardessen deden er alles aan om het zo makkelijk te maken als het maar kan. De dames die ons bedienden waren een goede geoliede machine en super vriendelijk.

Na het hoofdgerecht een ijsje en dan genoeg tijd om een aantal films te zien omdat het een rechstreekse vlucht is die maar liefst 13 uur duurt! Na een aantal uren werden de blinds verplicht gesloten en werd het licht gedimt om mensen eventueel de kans te geven om wat te slapen. Mij is dit helaas niet gelukt.

Om 05:15 uur een zacht landing op Changi Intl airport en op naar de immigration. Dit stelt heel weinig voor en 10 minuten later stonden we buiten met onze koffers en waren we op weg naar de taxistandplaats. Op deze vlucht was niks aan te merken en daarom geef ik een dikke 9!!

F. Kroon

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020