Jetstar: Melbourne - Cairns, 13 juni 2006

13 juni 2006
Gedurende de maand juni 2006 waren mijn vrouw en ik op bezoek bij onze kinderen in respectievelijk Melbourne en Cairns, Australië. Met Jetstar (dochtermaatschappij van Qantas), vluchtnummer JQ 902, ondernamen we de bijna vier uur durende vlucht van Melbourne naar Cairns. Er werd gevlogen met een vrij nieuwe Airbus A320, met goede leren zitplaatsen.

Vliegen met Jetstar betekent dat je reist in één klasse. Bij het instappen wordt voorrang verleend aan ouders met kinderen en hulpbehoevenden en vervolgens kiest een ieder de zitplaats die hij wil hebben. Geen stoeltoekenning van tevoren dus.

Jetstar is een "prijsvechter" hetgeen betekent dat je een broodje en drinken aan boord kan kopen (je kan er ook voor kiezen zelf iets mee te nemen). Dat geldt eveneens voor inflight entertainment. Een portable DVD-speler kan worden gehuurd. Het personeel is aardig en behulpzaam.

Na ruim een uur op weg naar Cairns werd één van de passagiers onwel, zodanig dat de gezagvoerder besloot uit te wijken naar Sydney om de passagier van boord te laten gaan. Vanaf dat moment duurde de reis naar Sydney nog iets van drie kwartier.

Na deze ad hoc tussenlanding en bijtanken werd de vlucht naar Cairns vervolgd. In plaats van de schema aankomsttijd van 10.15 werd dat ongeveer 13.30. Niemand van de passagiers maakte daar een punt van. En in het bedankje door de gezagvoerder aan de passagiers voor het opgebrachte geduld en excuus voor de vertraging, memoreerde bij ook nog de passagier die in Sydney van boord ging. Hij hoopte dat zij het goed zou maken, waarmee een ieder leek in te stemmen.


R. Bouwman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020