Virgin Australia: Christchurch - Melbourne, 11 december 2012

2 januari 2013

Op 11 december zou ik met Air New Zealand van Christchurch NZ 7911 van 16.00 uur naar Melbourne vliegen. Op het vliegveld bleek dat Air New Zealand de vlucht had uitbesteed aan Virgin Australia en werd daardoor omgedoopt in DJ 0063. De vlucht werd uitgevoerd met een redelijke nieuwe B737-800.

Ik had een redelijke stoel,10C, aan het gangpad. De bemanning zag er netjes en modern uit. De dames waren stuk voor stuk blonde Australische stoten! Ze deden ook nog eens heel aardig tegen alle passagiers. Dus dat was allemaal perfect! Het vliegtuig was zeer redelijk gevuld (ruim 70% schat ik). De stoel naast mij bleef (gelukkig) leeg.

Er ontstond een tweedeling in het vliegtuig toen er een soort tablets met films werden uitgedeeld. Deze waren uitsluitend voor de NZ 7911 gasten (dus ook voor mij). Via een passagierslijst werden de NZ-ers getraceerd. De DJ 0063 gasten konden de tablet huren voor 15 Aus $. Ook bij de maaltijd dezelfde tweedeling. Ik kreeg een broodje, een drankje en een ijsje (waarvan één van de blonde stoten het ijsje mij extra aanprees door er een sensueel “mjammie” aan toe te voegen). Uiteraard konden de DJ passagiers weer hun eten kopen.

Op de romp van het vliegtuig stond nog de tekst “official airline van Samoa” geschilderd. Die logica ontging mij een beetje. Na een kleine 4 uur landden wij volgens schema om 17.50 uur lokale tijd (2 uur tijdsverschil met Nieuw Zeeland) op het international vliegveld van Melbourne op terminal 4. Doordat ik in slaap was gevallen heb ik mijn tablet nauwelijks gebruikt. Die had ik misschien voor 10 Aus $ kunnen door verhuren!

De vlucht verdient een 9 er was niets mee mis! Alles op tijd en de volledige service omdat ik NZ geboekt had.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen